Polygon Studio
Jeffery S. Poss, FAIA
Product Spec Sheet

ElementBrand
ManufacturersDuravit
ManufacturersAndersen Windows
ManufacturersArtemide
ManufacturersThe Modern Fan Co.
ManufacturersWAC Lighting
ManufacturersWittus – Fire by Design

Product Spec Sheet
Manufacturers
by Duravit
Manufacturers
Manufacturers
Manufacturers
Manufacturers
Manufacturers

Polygon Studio by WORKUS Studio and Jeffery S. Poss Architect

WORKUS Studio as Architects

The owners of a steep lakefront residential property wanted a small studio that could serve for making sculpture and accommodating guests. The form of the building reflects these two functions.


The sculpture studio on the ground floor has both a large vertical light-filled space, as well as a lower service zone tucked under the loft. The guest loft above forms its own gabled volume and pronounced deck. The result is a series of very distinct yet interconnected spaces.


The studio is located at the highest point of the property, along an access road that forms the western boundary. The guest space is at the pinnacle of the site, 130 steps up from the water’s edge. This vista allows elevated tree-filtered views of Lake George.


The exterior cladding references Adirondack rural vernacular and helps emphasize the spatial conception. Galvanized steel siding wraps the gables and north end. Vertical planks of locally-milled red cedar covers the polygonal east and west sides. The cedar is reintroduced on the interior to create a warm and aromatic environment.

Polygon Studio

Jeffery S. Poss, Architect as Architects

The owners of a steep lakefront residential property wanted a small studio that could serve for making sculpture and accommodating guests. The form of the building reflects these two functions. The sculpture studio on the ground floor has both a large vertical light-filled space, as well as a lower service zone tucked under the loft. The guest loft above forms its own gabled volume and pronounced deck. The result is a series of very distinct yet interconnected spaces.


The studio is located at the highest point of the property, along an access road that forms the western boundary. The guest space is at the pinnacle of the site, 130 steps up from the water’s edge. This vista allows elevated tree-filtered views of Lake George. The exterior cladding references Adirondack rural vernacular and helps emphasize the spatial conception. Galvanized steel siding wraps the gables and north end. Vertical planks of locally-milled red cedar covers the polygonal east and west sides. The cedar is reintroduced on the interior to create a warm and aromatic environment.

Share or Add Polygon Studio to your Collections
Project Credits
Gruyere House in Caldes de Malavella
next project

Gruyere House in Caldes de Malavella

Private Houses
PGA Catalunya Resort, Carretera N-II Km701 Plot B1.20, Caldes de Malavella, Spain - Build completed in 2019
View Project