Post Script House

Post Script House

Architect
Gottesman Szmelcman Architecture
Location
Kfar Shmaryahu, Israel | View Map
Project Year
2018
Category
Private Houses
Omri Amsalem

Post Script House

Gottesman Szmelcman Architecture as Architects

Cast in situ in fair-faced concrete, the PostscriptHouse reflects a preoccupation with meticulous detailing. Designed for a large and growing family, the home unifies several narratives while underlining the importance of the family nucleus. 

 

Utilizing the plot’s gentle slope, the home is designed to appear as a single-floor house from the west, with a second floor visible from the east. A 20-meter long pool designed in parallel to the home liberates half of the property to serve as a garden and opens up the possibility to accommodate future additions.

The home unfolds on two levels, with the main floor playing host to the living room and master bedroom, enabling a loft-like experience. Downstairs, each of the kids gets a bedroom suite that looks out onto the garden.

The architects kept the house intentionally minimal with a stark light interior that complements the blunt facade. The house is meant to reflect its owners’ style, which can be described as informal, yet clutter-free, leaving center stage to the dominant fair-faced concrete’s somberness and calm.

 

Material Used:

1. Cast in-situr Fair-faced Concrete

2. Boffi Kitchen and Vanity Units

This story is available in multiple languages
Share or Add Post Script House to your Collections
Project Credits
Product Spec Sheet

ElementBrand
Kitchen and Vanity UnitsBoffi s.p.a.
Product Spec Sheet
Kitchen and Vanity Units
Guest pavilion 1401
next project

Guest pavilion 1401

Pavilions
Begur, Catalunya, Spain - Build completed in 2016
View Project