R-plus Multidisciplinary Clinic

R-plus Multidisciplinary Clinic

Architect
ST-buro
Location
Moscow, Russia | View Map
Project Year
2018
Category
Shops
Solodilova Ekaterina

R-plus Multidisciplinary Clinic

ST-buro as Architects

Narrow floor plan, combined with the requirements for medical facilities didn’t leave much maneuver for the layout. There wasn’t an opportunity to hide technical and service non-client areas in the back of the clinic. Basically all doors open into a common corridor.


Therefore, the design was aimed to help visitors to orient as clearly and quickly as possible, guiding them to the right room, and not to the breakout area for the staff or the accountant’s office.


On a perception level, division exists even by the quality of the surfaces. Cold glossy white wall – for personnel access: there is a server room, laundry, sterilization room, warehouse and other technical spaces there. On the other side, a warm wood veneer wall hides customer’s area.


More detailed visual navigation is placed on the floor. Starting from the front door green lines leads you to the common public areas (reception, wardrobe, toilets, waiting areas). White ones guides to the rooms of primary care, massage and cosmetology. Gray lines are for rooms prescribed by a doctor and physiotherapy. If there is no line approaches the door, this is a room forinternaluseonly.

Project Credits
Architects
Product Spec Sheet

ElementBrand
Floor coveringForbo Flooring Systems
TilesKerama Marazzi
LightMDM-light
PaintPPG Pittsburgh Paints
Product Spec Sheet
Floor covering
Tiles
Light
The Sibyl Centre
next project

The Sibyl Centre

Universities
Sydney, NSW, Australia - Build completed in 2018
View Project