Rabobank Vries

Rabobank Vries

Architect
19 het atelier
Location
Vries, Netherlands
Project Year
2005
Category
Banks

Offices

Rabobank Vries

19 het atelier as Architecture

The central node of Vries is the traffic roundabout on the highway that cuts through the village. An ideal new location for the bank: at the central 'square' of the village opposite the church. This location is a bit large for the bank. Thence the pronounced rooftop of the bank hall, to let this single-layer building to fit in the scale of the lot. First a landmark for passers by. Secondly, the use of many natural and local materials as red brick, stones, wooden beams and a vegetated roof, framed in the green countryside.

Share or Add Rabobank Vries to your Collections
Project team
Architecture
Aluminum House
next project

Aluminum House

Private Houses
Madrid, Spain
View Project