Residence CV Beervelde

Residence CV Beervelde

Architect
Vlaminck Van Wetter
Location
Ghent, Belgium | View Map
Project Year
2020
Category
Private Houses
@cafeine (thomas de bruyne)
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
Bathroom faucetsVOLA
RoofingFirestone Building Products EMEA
Build-in ceiling light, type deep ringo ledDelta Light
Facade cladding: plaster on external wall insulation boardsSto AG
Handmade doors type anodoorANOHID
Aluminum profiles avantis 70Sapa Building System

Product Spec Sheet
Bathroom faucets
Build-in ceiling light, type deep ringo led
Facade cladding: plaster on external wall insulation boards
by Sto AG
Handmade doors type anodoor
by ANOHID
Aluminum profiles avantis 70

Residence CV Beervelde

Vlaminck Van Wetter as Architects

Residence CV by Vlaminck Van Wetter

 

Residence CV is a minimalist house located in Beervelde, Belgium, designed by Vlaminck Van Wetter. The garden side of this plot is oriented to the north. The design issue was to bring sunlight into the living areas without compromising the privacy of the home. By adding a closed inner garden in the kink of the L-shaped floor plan, sunlight falls directly and indirectly into the living areas. The sitting area and kitchen are each located in a separate room, but have visual contact through the use of large glass areas. On the first floor, three identical square windows provide exterior views and let in the early morning light and the soft evening light.

 

By using a heat pump with ground bores and high insulation requirements, this house achieves the almost energy neutral (BEN) label. Mechanical high-efficiency ventilation and passive cooling through the use of underfloor heating in all rooms controls the indoor climate of the home. The façade surfaces combine light gray exterior plaster with surfaces in a rhythm of black wooden slats and natural-colored aluminum joinery.

 

The parquet floors that continue in all living and sleeping areas lend great tranquility and uniformity to this home. The kitchen is a combination of dark-tinted oak and gray-brown natural stone. The bathroom combines off-white mortex walls and floors with light-colored veined natural stone sinks and bath surround.

 

Materials used:

  1. Facade cladding: plaster on external wall insulation boards. by STO
  2. Flooring: European Oak parquet, mortex Flooring, contractor system
  3. Doors: handmade doors type anodoor by ANOHID
  4. Windows: aluminum profiles avantis 70, by SAPA
  5. Roofing: epdm type RubberCover by FIRESTONE
  6. Interior lighting: build-in ceiling light, type deep ringo led, DELTA LIGHT
  7. Kitchen applies: SIEMENS
  8. Bathroom faucets: by VOLA
This story is available in multiple languages
Bar - Studio Krymská
next project

Bar - Studio Krymská

Bars
Krymská, Prague 10-Vršovice, Czechia - Build completed in 2021
View Project