Sanofi

Sanofi

Architect
Fokkema & Partners Architecten B.V.
Location
Amsterdam, Netherlands | View Map
Project Year
2018
Category
Offices
Stijn Poelstra

A captivating user journey was lay out to interconnect two extensive floors in a multi-tenant building to realise the regional head office of an international pharmaceutical company. The design phase coincided with the merge of two different branches of the company which operated from different locations. The office boasts a reception area, lunchroom and conference centre and a warm, comfortable and meandering design for the work environment.

photo_credit Stijn Poelstra
Stijn Poelstra

The work environment for the international supplier in healthcare solutions highlights the predominant characteristic of its people, a strong patient driven attitude. With that in mind we were able to tear down the walls in order to create a transparent, open work environment.

photo_credit Stijn Poelstra
Stijn Poelstra

The activity based working concept is completely tailored to the company while the design makes use of the unique building layout to make a perfect fit. It interconnects two floors that both cover several building wings.

photo_credit Stijn Poelstra
Stijn Poelstra

With each user journey leading along surprising nooks and corners, the design comprises a gradual sequence of collaboration spaces, concentration spaces, workstations and meeting rooms. Several coffee hubs alternate with the work areas to consolidate a comfortable and captivating user experience while meandering the office floors.

photo_credit Stijn Poelstra
Stijn Poelstra

An outspoken design and materialisation concept aligns the spatial variations to create a warm and uniform identity. Bronze coloured frames and green floor-to-ceiling cabinets form the base pallet, which is enriched with dark wooden accents and integration of lots of natural green. Subtle contrasts are made in the colour scheme with hues of grey, green, brown and ochre. The office optimally supports employee wellbeing and reflects the intricate motivation of most by accommodating large scale graphical expressions of the colourful lives healthcare is concerned with.
A vibrant meeting hub connects the conference area with the activity based working environment. This central meeting hub and coffee corner features a void with a custom designed pendula above the stairs, playfully reflecting the intricate balance between people and their health.

photo_credit Stijn Poelstra
Stijn Poelstra
Featured Projects
Latest Products
News
Oaxaca's Plúmula offers a workshop, meeting place, refuge, and home centered around a celebrated Flamboyán tree
8 Dec 2022 News
Oaxaca's Plúmula offers a workshop, meeting place, refuge, and home centered around a celebrated Flamboyán tree

In the City of Oaxaca, this project by Espacio 8 Arquitectura sees the transformation of a delipidat... More

Manitoba Beach House by Cibinel Architecture
8 Dec 2022 News
Manitoba Beach House by Cibinel Architecture

Under the changing waterscapes and prairie skies of Victoria Beach, Manitoba, this 2,000-square-foot... More

Expressive Pacific Heights Residence by Jensen Architects strikes a stunning balance between statement and subtlety
7 Dec 2022 News
Expressive Pacific Heights Residence by Jensen Architects strikes a stunning balance between statement and subtlety

Comprising shifting volumes suspended over a steeply sloping urban site, Pacific Heights Residence b... More

Renovated Hines Seattle Headquarters sets a new paradigm for low-carbon and circular design
7 Dec 2022 News
Renovated Hines Seattle Headquarters sets a new paradigm for low-carbon and circular design

Recently completed by LMN Architects, the renovated Hines Seattle Headquarters sets a new paradigm f... More

Famed Dutch manufacturer FritsJurgens announces ‘Best Pivot Doors 2022’ award winners
6 Dec 2022 Sponsored Articles
Famed Dutch manufacturer Fritsjurgens announces ‘Best Pivot Doors 2022’ award winners

The time has come to announce the winners of this year's ‘FritsJurgens Best Pivot Doors’... More

Suspension House by Fougeron Architecture dramatically spans a creek and waterfall running between lush California hills
5 Dec 2022 News
Suspension House by Fougeron Architecture dramatically spans a creek and waterfall running between lush California hills

Immersed in a beautiful and hilly California landscape, Suspension House by Fougeron Architecture is... More

IUA develop a dynamic series of passageways and bridges for a new business school in response to the specific climate of a Mexico site
5 Dec 2022 News
IUA develop a dynamic series of passageways and bridges for a new business school in response to the specific climate of a Mexico site

Located in the northern part of Mérida (Mexico), The School of Business and Banking (EBC) by... More

Renesa designs a Delhi eatery in a striking material palette of terrazzo and terracotta
2 Dec 2022 News
Renesa designs a Delhi eatery in a striking material palette of terrazzo and terracotta

Tucked in a former Indian restaurant in a premium shopping mall in Saket, Delhi, ‘Rosie and Ti... More