Shivaara Residence

Shivaara Residence

Architect
J Architects
Location
Gorwa, Vadodara, Gujarat, India | View Map
Project Year
2021
Category
Private Houses
Murtuza Gandhi ( mkgandhi_studio)
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
FlooringPLUSH Flooring Design Studio
Vinyl Flooring
PaintAsian Paints
Solid Surface MaterialHanex
Interior furnitureMDF Italia
DoorsRoyal Crown Laminates

Product Spec Sheet
Flooring
Vinyl Flooring by PLUSH Flooring Design Studio
Paint
Solid Surface Material
by Hanex
Interior furniture

Shivaara Residence

J Architects as Architects

This home was conceptualised to be minimal using a neutral colour palette in a contemporary setting for a family of six – grandparents, parents and two kids. The client’s brief was to renovate their home incorporating all their functional requirement to create a pleasing and aesthetic space. The idea was to offer an evergreen yet modern design using clean simple lines and smart space planning.

photo_credit Murtuza Gandhi ( mkgandhi_studio)
Murtuza Gandhi ( mkgandhi_studio)
photo_credit Murtuza Gandhi ( mkgandhi_studio)
Murtuza Gandhi ( mkgandhi_studio)

The space is maximized by keeping majority of the base lighter with highlight elements as required.  The predominant colour scheme follows a neutral grey & white palette infused with adequate amount of natural wood. Salient feature revolves around giving the spaces a sense of detached attachment using elements like consolidated doors in wall panelling. The spatial breakdown of the project is pretty standard with living, dining, kitchen, grandparents bedroom and two bedrooms adjacent to one another.

photo_credit Murtuza Gandhi ( mkgandhi_studio)
Murtuza Gandhi ( mkgandhi_studio)
photo_credit Murtuza Gandhi ( mkgandhi_studio)
Murtuza Gandhi ( mkgandhi_studio)

A subtle look with sleek lines greets the entrance of the house adorned by wooden ceiling, cement sheet panelling and wooden jail door. The entry opens up into living room.  The sophisticated & light furnishings exude elegance and brings about a fuss free space. The living room is enhanced with wooden log artefacts and planters. Dining space and Kitchen is connected using a sliding door flushed in TV unit panelling.  The master bedroom is a monochromatic serene space highlighting the bed back in hues of blues with resin art piece grabbing the focus.

photo_credit Murtuza Gandhi ( mkgandhi_studio)
Murtuza Gandhi ( mkgandhi_studio)
photo_credit Murtuza Gandhi ( mkgandhi_studio)
Murtuza Gandhi ( mkgandhi_studio)

Specially designed wooden flooring gives a deck like ambience as per client’s requirements. The doors flushed with spacious wardrobes leads to the children’s bedroom. The children’s bedroom is a playful space in pastel theme with OTS like skylight, two separate beds connected by study desk and play area in the centre. Study desk has toys display area, dedicatedly designed to match kids’ requirements. Personalized bed backs with neon lights adds on to the beauty. The home has been tied together with ample daylight and use of organic materials like wood, cotton linens and planters to give an evergreen fresh space for the residents. 

photo_credit Murtuza Gandhi ( mkgandhi_studio)
Murtuza Gandhi ( mkgandhi_studio)
photo_credit Murtuza Gandhi ( mkgandhi_studio)
Murtuza Gandhi ( mkgandhi_studio)
photo_credit Murtuza Gandhi ( mkgandhi_studio)
Murtuza Gandhi ( mkgandhi_studio)
Project Credits
Architects
Consultants
Featured Projects
Latest Products
News
82,000 unique, hand-crafted tiles clad the new extension to Museum Arnhem by Benthem Crouwel Architects
20 May 2022 News
82,000 unique, hand-crafted tiles clad the new extension to Museum Arnhem by Benthem Crouwel Architects

In addition to restoring the original Museum Arnhem building, complete with characteristic historic... More

Estudio MMX interweaves open spaces throughout porous pigmented concrete villa
19 May 2022 News
Estudio MMX interweaves open spaces throughout porous pigmented concrete villa

A sequence of open spaces with a gradual degree of intimacy allow residents to move gently from the... More

Baumschlager Eberle Architekten’s Montagne du Parc demonstrates how concepts of sustainability can be implemented at an early stage of architectural completion
19 May 2022 News
Baumschlager Eberle Architekten’s Montagne du Parc demonstrates how concepts of sustainability can be implemented at an early stage of architectural completion

The largest project completed by Baumschlager Eberle Architekten in Europe to date, the new Montagne... More

Find products by looking at inspirational projects
18 May 2022 Inside Archello
Find products by looking at inspirational projects

Archello’s new Inspiration guide is the world’s first and largest reference guide with a... More

Artlist office design celebrates creativity while emphasizing work, efficiency, and collaboration
18 May 2022 News
Artlist office design celebrates creativity while emphasizing work, efficiency, and collaboration

For busy Israel-based technology company Artlist, designers Switchup created an office concept that... More

Experimental Co-Housing Denver project by Productora provides a compelling model for centrally located, low-cost housing
17 May 2022 News
Experimental Co-Housing Denver project by Productora provides a compelling model for centrally located, low-cost housing

Only a few miles from the downtown area of Denver, this experimental co-housing project by Productor... More

Baumschlager Eberle Architecten create an architectural statement for a natural setting in Alpe Furx
17 May 2022 News
Baumschlager Eberle Architecten create an architectural statement for a natural setting in Alpe Furx

On a sloping site in the Austrian ski resort of Alpe Furx, this holiday and leisure development by B... More

Under the Willow Tree provides residents an ecologically-minded house in a beautiful green setting
14 May 2022 News
Under the Willow Tree provides residents an ecologically-minded house in a beautiful green setting

In the middle of the countryside at the highest point of the village of Ninove, Belgium, an existing... More