Sprout Social (Formerly Simply Measured)

Sprout Social (Formerly Simply Measured)

Architect
Best Practice Architecture
Location
Seattle, WA, USA | View Map
Project Year
2017
Category
Offices
Mark Woods
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
CarpetShaw Contract
Minimal Tile
Applied Tile
PendantsErich Ginder Studio
DOT/DASH MARBLE
LaminateFormica Group
LED recessed cans and pendant spot lightsJuno
LightingLinear lighting
LaminateNevamar

Product Spec Sheet
Carpet
Applied Tile, Minimal Tile by Shaw Contract
Pendants
DOT/DASH MARBLE by Erich Ginder Studio
Laminate
LED recessed cans and pendant spot lights
by Juno
Lighting
Laminate
by Nevamar

Sprout Social (Formerly Simply Measured)

Best Practice Architecture as Architects

Simply Measured, a Seattle-based marketing analytics company, sought to reinvent their existing work environment while satisfying their need to accommodate a growing development team and sales force. Located in the World Trade Center East Building along the waterfront in Seattle’s Belltown neighborhood. The client was interested in providing more informal, communal gathering spaces and work areas as well as traditional desk layouts to support their diverse staff.

photo_credit Mark Woods
Mark Woods
photo_credit Mark Woods
Mark Woods

Splashes of color—blue-painted walls, ceilings, and floors—help organize the space while providing a not-so-subtle nod to the corporate brand color. The approach provides a lo-fi/low-cost way to create visual interest and takes a stand against the white walls typically found in office environments. Amenities (kitchen and alternative work areas) occur at intervals along the blue navigation bar.

photo_credit Mark Woods
Mark Woods
photo_credit Mark Woods
Mark Woods

That playful spirit is continued through custom built-ins and furnishings such as the simple picnic tables employed in the lunch room, the abstracted lifeguard station that serves as the reception desk, and in the monochromatic sitting area which features a series of picture frames where foam pyramids stand in for art. The monochromatic color scheme also serves as a way to shift focus from the materials themselves—dematerializing them—and redirecting focus to the formal qualities of the environment. These playful touches add a touch of humor and intrigue to what was once a relatively bland office space, while working within a tight budget.

photo_credit Mark Woods
Mark Woods
photo_credit Mark Woods
Mark Woods

By adding lounges adjacent to open work tables, a cafeteria that doubles as a presentation space, and huddle spaces for quick team breakouts, the design results in an interconnected network of spaces and places throughout the entire floor.

photo_credit Mark Woods
Mark Woods
photo_credit Mark Woods
Mark Woods

The seamless integration of one space to another enables employees to untether from their desks and work remotely from anywhere in the office, exploring new teaming arrangements while taking in amazing views of Puget Sound.

 

Material Used:
1. Carpet (Shaw Minimal and Shaw Applied)
2. Lighting (Juno, LED recessed cans and pendant spot lights, LED Cylinder; Pinnacle, Edge recessed 
3. linear lighting; Erich Ginder Studio, Dot/Dash pendants)
4. Laminate (a mix of Wilsonart, Nevamar, and Formica)

This story is available in multiple languages
Project Credits
Villa Tranquille
next project

Villa Tranquille

Private Houses
Gignac, Hérault Valley, France - Build completed in 2015
View Project