STABLE CONVERSION

STABLE CONVERSION

Architect
Shed Architecture & Design
Location
Kirkland, United States | View Map
Category
Private Houses
Mark Woods
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
ManufacturersMagis spa
FaucetsGROHE
Lighting - BathroomFlos
Lighting - interiorDelta Light
showerHansgrohe SE
Bathroom - Lav sinkDuravit

Product Spec Sheet
Manufacturers
Faucets
by GROHE
Lighting - Bathroom
by Flos
Lighting - interior
shower
Bathroom - Lav sink
by Duravit

1960s Stable Transformed into Stunning Studio Space

Shed Architecture & Design as Architects

Located in a Seattle suburb, this detached stable & garage had fallen into disuse by the time the current owners purchased the property. The couple, a painter and digital designer with no horses to call their own, decided to enclose and convert the stable into a flexible studio space for working and painting with a guest space for visiting family.


In addition to the open studio space, the new design includes a full bathroom, utility sink, and private quarters; and could easily be converted into an accessory dwelling unit in the future.


Flanking the studio space is a storage closet and utility sink zone that act as a buffer from the mudroom and guest suite to the east. These four ancillary spaces are accessed through two bypass sliding doors on a continuous track that runs the full length of the building. These 'barn doors' can be rearranged in several combinations for optimal flexibility & privacy while alluding to the stable's past life.


A new patio is installed along the western facade that looks out to the rest of the property and enables them enjoy Washington's beautiful sunsets. New windows & doors are inspired from the mid-century main house's glazing techniques and highlight the stable's existing framework while also providing ample natural light to paint, work, or relax comfortably

Share or Add STABLE CONVERSION to your Collections
Project Credits
Products used in this project
Shimokita College
next project

Shimokita College

Student Housing
Tokyo, Japan - Build completed in 2020
View Project