Studio 73

Studio 73

Architect
nihil estudio
Location
Onteniente, Spain | View Map
Project Year
2020
Category
Offices
nihil estudio
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
FurnitureOndarreta
BAI, DON 75, Lana High Back easy Chair, DON Chair
TrapsRoca
Skirting boardEmac
Technical lightingOnok Lighting
ExecutionSuite 9
HandlesTupai

Product Spec Sheet
Furniture
BAI, DON 75, Lana High Back easy Chair, DON Chair by Ondarreta
Traps
by Roca
Skirting board
by Emac
Technical lighting
Execution
by Suite 9
Handles
by Tupai

Studio 73

nihil estudio as Architects

The new space for offices in Studio 73 is a 360-degree project which comes from the clients’ need to find a new and larger workplace compared to the previous one. A place where they can develop their growing work at full capacity and also show the market the way they see and understand the world.

 

As for the project, the team worked from a design perspective which is very far removed from the conventional and traditional office concept. Assuming the changes in labour patterns of the last decade, the space in offices must join work, leisure and the welfare of their users. Moreover, the different spaces of these Studio 73 new offices are meant to reflect their workers’ personality.

 

Nihilestudio conceives the project through a branding strategy so as to carry out the renovation of their brand identity which includes a new corporative manual and a new visual identity with different graphic features.

 

The new Pop culture references are the basis to start developing the brand concept: Netflix series/streaming platforms, film icons and references to the gaming world coexist in the memories of the different generations which make up Studio 73. Taking these elements to the material plane provides the enterprise with a unique identity and a very particular personality.

 

The interior design project starts from a ground floor on a trapezoidal plan, full of pillars with an undefined reticle between them. ​Nihilestudio opts to avoid these architectural elements and appropriates the space. The execution of their proposal consists of enhancing open spaces thanks to a design with soft and round shapes with corners and geometries which are pleasant to look at. By doing this they aim to change the existing space with consistency, rearranging the areas based on their needs and uses, creating vanishing lines calling the visitor or user’s attention and therefore making the pillars go unperceived. 

 

Nihilestudio is aware of the current labour paradigm shifts and the changes in the workflow; collaborative spaces are now more relevant and the working environment becomes “democratised” so workers have the possibility to choose where and how to work depending on the kind of activity they are going to carry out. For this reason, and based onthe humanisation of the space, the team plans an open working area that consists of a series of bench desks which create a new working environment, thus creating synergy between the workers, leisure and common areas, and spaces for small or informal meetings where the employees can talk placidly.

 

As for furniture, companies like Actiu and Ondarreta are chosen. They are in charge of completing the global design proposal by selecting the finish and upholstery for the elements so that they can blend with the projected space with harmony and homogeneity. 

 

Given the features of the space, it was very important to work on the entrance and make the most of natural light. For this reason, they played with divisions, alternating panels with glass doors. They worked on how they could project the wooden cube and its openings, which is positioned to face the façade and the inner court, thus making the light get in transversely.

This story is available in multiple languages
Share or Add Studio 73 to your Collections
Project Credits
Products used in this project
Chadwick Hall
next project

Chadwick Hall

Student Housing
Roehampton, London, UK - Build completed in 2016
View Project