Swimming Pools of Ribeirão

Swimming Pools of Ribeirão

Architect
Pitagoras Group
Location
Vila Nova de Famalicão, Portugal | View Map
Project Year
2008
Category
Swimming Pools
Stories By
Pitagoras Group

Laser Build Lda.
Luís Ferreira Alves

Swimming Pools of Ribeirão

Pitagoras Group as Architects

The installation of the building benefits from a large extension of land in the North--South direction, where a plan distributed over two floors has been developed– ground floor and basement are partially buried.


The approach to public spaces in the area surrounding the building to the West and South site, aims to develop parking areas and its characterisation allows the placing of distinct use access in a hierarchy. For whoever travels to the Swimming Pool Complex using the roads on the West and South sides, the building is settled within a large formal facility; marked by a strong sense of horizontality suggested by the morphology of the land. The atrium is developed along the entire longitudinal extension of the building of the main area which encloses the 25 m pool, and on a raised level.


The separation of the two environments is made by a glass wall, which allows those who pass through the atrium to have permanent visual contact with the water´s surface. The swimming pool building is basically a rectangular designed block, intercepted by two patios to the East and finished with another one dug into the ground at the South end. The formal restriction, besides being what is desired, proposing doing some exploring and enjoying the surprise, ensures the control of the construction environment by the way it is organised.

WC accessories

Laser Build Lda. as Supplier

We suplied the bathroom accessories for this project.

Share or Add Swimming Pools of Ribeirão to your Collections
Project Credits
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct name
ManufacturersBUBBLESUN S.L.
SupplierLaser Build Lda.
Product Spec Sheet
Portland Residence
next project

Portland Residence

Private Houses
Mont-Royal, QC, Canada - Build completed in 2019
View Project