Tennis club in strasbourg

Tennis club in strasbourg

Architect
PAUL LE QUERNEC / ARCHITECTES
Location
Strasbourg, France | View Map
Project Year
2016
Category
Sports Centres
© 11h45

Tennis club in strasbourg

PAUL LE QUERNEC / ARCHITECTES as Architects

The project consists in a new tennis hall building with three new covered tennis courts and and new club house including changing rooms, fitness room, office, restaurant and bar with wide covered terrace.

This tennis club design is directly inspired by people flow in and through the building, considered as tennis ball dynamic trajectories, flowing from point to point, from function to function.

The new building is generously day-lighted with sky domes and a special colour treatment of the floor increases day light effect. Areas where natural light falls are treated with a beige resin, the room borders and corners are treated with deep orange resin. Both are linked with a rough handmade colour gradient. The result is a kind of augmented reality, providing a feeling of sunny weather whatever is the meteo.

All the furnitures were designed for this project, each of them is a unique piece. Master piece is the 777cm long bar, made of solid wood slices. One edge sits on the floor and the opposite edge is suspended from the roof and all under space length stays free.

Share or Add Tennis club in strasbourg to your Collections
Project Credits
Photographers
Structural Consultant
Construction economist, Building costs
Electricity
Product Spec Sheet

ElementBrand
Floor coveringGuinamic
Product Spec Sheet
Floor covering
House 1
next project

House 1

Private Houses
Tromøy, Norway - Build completed in 2021
View Project