THE

THE

Architect
n-lab architects
Location
Luxembourg, Luxembourg
Project Year
2010
Category
Private Houses

THE

n-lab architects as Architects

The clearly defined volumes play with the concepts of heaviness and lightness. Anchored volumes and floating bodies creating large overhangs. The four facades were treated with regard to local conditions: The few openings to neighboring buildings are partially covered in wooden slats in order to filter the views from and to the most private areas. The largest opening is on the garden side, where the entire first floor is raised off the ground, to maximize the living area and to blur the boundaries between the inside and the outside.


The number of materials in the interior have been limited to create a calm atmosphere and to focus on the many views outside the house. In the public areas the uniform surfaces of ceiling and floor guide views to the outside. Rough concrete walls were used as contrasting Material to these surfaces. Bathroom and bedroom have been designed more intimate by using dark materials such as dark oak parquet and dark tiles.

Share or Add THE to your Collections
Project Credits
The Brick House
next project

The Brick House

Private Houses
West Point Grey, University Hill, Vancouver, BC, Canada - Build completed in 2017
View Project