THE COCOON HOUSE - Refurbishment

THE COCOON HOUSE - Refurbishment

Architect
LANDMAK ARCHITECTURE
Location
Vietnam
Project Year
2016
Category
Private Houses
Trieu Chien

THE COCOON HOUSE - Refurbishment

LANDMAK ARCHITECTURE as Architects

This house is a block in a row house in the expensive New Urban area, but now seem to be neglected after the economic crisis in Vietnam. Within the regulation, the slope roof is a must when doing renovation… We want this place to be reborn, with a new form (full of energy, romantic, peaceful with an awareness of security) The old house structured is clustered and complicated, so we only add one floor and one mezzanine. The advantage of the place is the space at the front and the back of the house, with more nature approaching like garden. We decided to add a kitchen block at the back with the roof as the terrace for the master bedroom on the 2nd floor. The old balconies at both end of the house are skinned with ventilation brick block, Inside this skin is the green space for rain, wind and sunlight to shine through. This in a way can be seen as a cocoon, where we still have access to nature but also appreciated the security factor.

Project team
The National Archive
next project

The National Archive

Libraries
Viborg, Denmark - Build completed in 2015
View Project