The Curve

The Curve

Architect
EVA
Location
IJsselstein, Netherlands | View Map
Project Year
2017
Category
Offices

The Curve

EVA as Architects

Transparency is a core value of the organization that will occupy this office, and was therefore an important starting point for the design. The all-glass facade maximizes visibility and light penetration. The facade rim sets apart from the glass at certain points and creates overhangs in places where it is required to reduce solar heat. The shape of the building follows in basis the existing building line of adjacent buildings. On the corner of the intersection and the best view the second floor cantilevers to accentuate the corner. The same floor jumps back at the entrance of the location to create a roof garden.


The electricity for the entire building is generated by solar panels. The mossedum grass roof improves infiltration of rainwater. CO2-controlled zone air handling units and presence detectors for lighting ensure that no energy is wasted. The building will have an energy label A +++ and performs 50% better in energy preservation than is required by building regulations.


size: 1600 m2 programme: office client: Edmuntend Properties


Structural Engineer: Geelhoed Engineering engineer installations: Total Building Technologies building physics: LBP Sight

This story is available in multiple languages
Share or Add The Curve to your Collections
Project Credits
EVA
Architects
Engineers
Product Spec Sheet

ElementBrand
ManufacturersMosa
ManufacturersMetaglas
Product Spec Sheet
Manufacturers
by Mosa
Manufacturers
Bellbrae House
next project

Bellbrae House

Private Houses
Bellbrae, Victoria, Australia - Build completed in 2019
View Project