Transformation of an old school

Transformation of an old school

Architect
Atelier Pulver Architectes
Location
Sugiez, Mont-Vully, Switzerland | View Map
Project Year
2020
Category
Private Houses
Thomas Telley

Transformation of an old school

Atelier Pulver Architectes as Architects

The project, which used to house the local school, has been renovated and divided into two flats, one on each floor, each with spacious outdoor spaces. The one on the ground floor has a direct access to the garden, while the one on the first floor has a terrace with an unobstructed view on the vineyards. A double height at the entrance and in the living room offers generous volumes to the upstairs apartment.

Particular attention has been paid to the existing house to preserve the old walls, timber frames and carved stones. On the front façade, the new openings have been precisely sized so as not to alter the original character of the former school. Tiles were chosen as flooring in the kitchens and bathrooms and a new wooden floor in the common areas. The wooden frame was deliberately left raw, without varnish in order to contrasts with the white walls, bringing a beautiful luminosity to the rooms. In the spirit of sustainable development, solar panels have been integrated into the roof.

 

Material Used :
1. Black mesh: Jakob Rope Systems
2. Wooden windows: Gutknecht SA, Estavayer
3. Tiles: Equipe Cerámicas   

Product Spec Sheet

ElementBrand
Black meshJakob AG
TilesEquipe Ceramicas
Wooden windowsGutknecht SA
Product Spec Sheet
Black mesh
Tiles
Wooden windows
Marvell Street Studio
next project

Marvell Street Studio

Private Houses
Byron Bay, NSW, Australia - Build completed in 2018
View Project