Vilhelmsro Primary School

Vilhelmsro Primary School

Architect
BIG - Bjarke Ingels Group
Location
Asminderoed, Denmark
Category
Primary Schools

Vilhelmsro Primary School

BIG - Bjarke Ingels Group as Architects

A pristine undulating hillside serves as the backdrop for the future Vilhelmsro Primary School and its outdoor activities. The sloping landscape and the building’s sloping roofs merge into one continuous experience no matter if one is inside, outside, on the ground floor or walking across its green roofs. The surrounding landscape does not only serve as an aesthetic backdrop, but is also integral to the school’s curriculum which focuses on nature and sustainability. Formed as sloping landscaped bands, the building merges with the surrounding nature and allows daylight to stream into all of the school’s class rooms.

Project team
INTERNATIONAL CRIMINAL COURT
next project

INTERNATIONAL CRIMINAL COURT

Courthouses
The Hague, Netherlands - Build completed in 2015
View Project