Villa Backyard

Villa Backyard

Architect
TOUCH Architect
Location
Muang, Chachoengsao, Thailand | View Map
Project Year
2021
Category
Private Houses
Anan Naruphantawat
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
Bathroom and floor tilesCOTTO
m-stone
Aluminum doors and windows and facade / blackAlumet
Shingle roof / RL611 (2-layer)ID ROOF
SPC floor / FTW7-02RRococo
Steel grating floorT-Rex Steel
WPC floor deck / F04 ChocolateTree Concept

Product Spec Sheet
Bathroom and floor tiles
m-stone by COTTO
Aluminum doors and windows and facade / black
by Alumet
Shingle roof / RL611 (2-layer)
by ID ROOF
SPC floor / FTW7-02R
by Rococo
Steel grating floor
WPC floor deck / F04 Chocolate

Villa Backyard

TOUCH Architect as Architects

The site is an hour’s drive away through the East from Bangkok; Chachoengsao, in which the suburb’s living environment is closed to a city, many factories and the sea (Gulf of Thailand), which produces excessive level of soil salinity. A non-terrain land with an artificial pond is where the villa is located. This man-made pond was built to be used as consuming water as well as an atmospheric visualization and all relaxation senses. As mentioned above, saline soil causes brackish water in the pond, which the water was no longer used for consuming not only for household use, but also agricultural use. In order to alter this low biodiversity water into freshwater, rainwater is needed to dilute an existing water in the pond.

photo_credit Anan Naruphantawat
Anan Naruphantawat

An architecture is considered to live along and be part of this water treatment process, therefore, shape and approach are designed to support this development. The designed is originated by a simple cube which is diagonally slashed in half to provide the largest slanted cantilevered surface which act as a roof and wall for draining water, together with all the functions serve what a single-family residence needed within a small, affordable, and useful house, as well as sustainability.

photo_credit Anan Naruphantawat
Anan Naruphantawat

An open-plan living space which is arrangeable to multipurpose use, such as family gathering, dining, and extension sleeping area, connects to both private and semi-public area. A water-side edge, in which a bedroom and an outdoor terrace are located, is serratedly subtracted to act as a shading element as well as gaining hierarchical openness; the highest openness at the entrance terrace allows taking sight in standing position, while middle and low for living space and bedroom allows panoramic view in sitting and laying down position, respectively. The other shading elements, a durable aluminum trellis, are apply for the rest wall for heat protection.

photo_credit Anan Naruphantawat
Anan Naruphantawat

Steel structure with asphalt shingle roof is used for quick and easy installation with lightweight and durability for water drainage. Steel grating is applied for a cantilevered outdoor terrace, which allows rainwater falls directly to the pond, as well as, cooling the air above the floor from water evaporation. Aluminum trellis is not only durable, low maintenance and last-longer used material, but also can easily be re-used for another building because of a clip-lock installation.

photo_credit Anan Naruphantawat
Anan Naruphantawat
photo_credit Anan Naruphantawat
Anan Naruphantawat
photo_credit Anan Naruphantawat
Anan Naruphantawat
photo_credit Anan Naruphantawat
Anan Naruphantawat
Caption
Caption
Caption

Material Used :
1. Alumet - Aluminum doors and windows and facade / black
2. COTTO - Bathroom and floor tiles / m-stone
3. TREE CONCEPT - WPC floor deck / F04 Chocolate
4. ROCOCO - SPC floor / FTW7-02R
5. ID ROOF - Shingle roof / RL611 (2-layer)
6. T-Rex Steel - Steel grating floor

Read story in DeutschItalianoEspañolFrançais and Português

Featured Projects
Latest Products
News
HHF transforms a neglected urban courtyard into a lush apartment complex in Basel
27 Jan 2023 News
HHF transforms a neglected urban courtyard into a lush apartment complex in Basel

In the heart of one of the urban blocks of Basel, lined with residential buildings around its perime... More

Atelier Deshaus translates the topography of Jinshanling into a tranquil stone cloister
26 Jan 2023 News
Atelier Deshaus translates the topography of Jinshanling into a tranquil stone cloister

Tucked away in the valley of Jinshan Mountain in Laowa village, China, the Upper cloister designed b... More

Martin Lejarraga Architecture Office contemporarily refurbishes an apartment building in Spain
26 Jan 2023 News
Martin Lejarraga Architecture Office contemporarily refurbishes an apartment building in Spain

Martin Lejarraga Architecture office completes a contemporary refurbishment of an old 20th-century a... More

Contemporary renovation of a mountain lodge by SBSA maintains vernacular links with the surrounding landscape
26 Jan 2023 News
Contemporary renovation of a mountain lodge by SBSA maintains vernacular links with the surrounding landscape

In northern Italy, Mountain Lodge S. Stefano by Sandri Barbara Smaniotto Andrea Architetti (SBSA) is... More

RJ Nursery in Okayama takes lessons from the neighboring traditional temple
26 Jan 2023 News
RJ Nursery in Okayama takes lessons from the neighboring traditional temple

In Okayama, Japan, the RJ Nusery by HIBONOSEKKEI takes advantage of its location next to a tradition... More

IGI Library by atakarchitekti forms a new piazzetta between an existing building and a dynamic new extension
24 Jan 2023 News
IGI Library by atakarchitekti forms a new piazzetta between an existing building and a dynamic new extension

In the Czech centre of Vratislavice, the new IGI Library by atakarchitekti uses a former Roman Catho... More

Le Studium at the University of Strasbourg fosters sustainability, sociability, and sharing in a combined library and student union building
24 Jan 2023 News
The Studium at the University of Strasbourg fosters sustainability, sociability, and sharing in a combined library and student union building

In the vein of a learning centre, Le Studium at the University of Strasbourg by Jean-Pierre Lott com... More

Piuarch collaborates with Fendi Maison to create an open spatial dialogue with the Tuscan Landscape
24 Jan 2023 News
Piuarch collaborates with Fendi Maison to create an open spatial dialogue with the Tuscan Landscape

Nestled in the Tuscan countryside, the new Fendi Factory in Bagno a Ripoli is a masterpiece of Milan... More