W-HOUSE

W-HOUSE

Architect
uchida architect design office
Location
Kokonoe, Oita, Japan | View Map
Project Year
2008
Category
Private Houses
Hiroyuki Kawano

W-HOUSE

uchida architect design office as Architects

This building is a weekend residence for a husband and a wife who loves to go climbing. It stands on east facing slope inside a national park, where grand nature can be viewed in all directions.


I designed this building by a concept to divide required indoor spaces from the collection of perpendicularly crossing independent walls. This is a device to capture exposed view to all directions while ensuring moderate privacy by creating hidden spaces at the same time. Moreover, the outer scene one can see between those walls changes intricately by moving around the room.


Cedar plate is used for inside and outside wall, but I designed the walls to be as abstract as possible without losing the touch of the material itself. To the end, the main cast of the space is the outer scene, and the perpendicularly crossing walls controlling the outer scene are meant to play a supporting role.

Share or Add W-HOUSE to your Collections
Project Credits
The Sibyl Centre
next project

The Sibyl Centre

Universities
Sydney, NSW, Australia - Build completed in 2018
View Project