Whitehouse Park

Whitehouse Park

Architect
HB Design Pte Ltd
Location
Singapore
Project Year
2006
Category
Housing

Private Houses

Whitehouse Park

HB Design Pte Ltd as Architects

The concept evolved from the reconciliation of a long and narrow site with the attraction of a natural green reserve. From this evolved the dual concepts of the building defined as 3 boxes and the site divided by 2 screen walls. The boxes and their architectural treatments are a reflection of their purpose. The support facilities block, housing the kitchen and the staff quarters, is expressed as a tough, fair-faced concrete shell. The bedroom block is an introverted building with a simple punched-window façade with operable screens that provide the privacy required by the spaces within. Finally, there is the living room block, an extroverted building, designed to maximize the relationship to the view and garden. This is an openable box, glazed on 3 sides with a large protecting canopy.

Share or Add Whitehouse Park to your Collections
Project Credits
Campus Dornbirn
next project

Campus Dornbirn

Offices
Dornbirn, Austria - Build completed in 2010
View Project