Zhuyeqing Green Tea Flagship Store

Zhuyeqing Green Tea Flagship Store

Architect
X+Living

Li Xiang
Location
Chengdu, China
Project Year
2019
Category
Shops
Shao Feng

Zhuyeqing Green Tea Flagship Store

X+Living as Architects

Brand physical store has experienced the change from traditional store design based on products and services to pursuit of diverse design with visual interaction. However, there are still many possibilities for consumer experience exploration. X+Living had completed the promotion of space design for a renowned green tea brand, Zhuyeqing, in its producing area Chengdu.

 

Drinking tea requires both a favourable environment and a good mood. The designer presents the motif of ‘cloud and mountain’ in the way of freehand ink painting, and sprinkles a pair of elegant and beautiful Chinese landscape paintings in the enclosed limited space. Mountain-shaped counters ‘extend’ naturally in the vertical and horizontal space. And designer transforms the ‘mountain’ into ‘cloud’ through the principle of mirror image. The two natural symbols appropriately describe the natural ecological origin place of zhuyeqing green tea. The mountain-shaped counters seems like shrouded in the mist with bended panels which connect them drawing a graceful arc through the air. It not only meets the functional requirement of displaying goods, but also contributes the richness of aesthetic composition in the space and provides consumers with a variety of appreciative perspectives.

 

Experience is based on perception. After fully observation of the consumers’ sensory needs, designer has greatly reduced the fixed shape. Through customized function carriers, the needs of operation and consumer's experience are both perfectly satisfied. Designers ingeniously create an incomparable sensory experience for the consumers, which brings huge sensual impact.

 

The functional blocks at different levels and positions are carefully laid out, which opens up a path full of exploration and experience. Walking in the space, as if traveling through the clouds, consumers can not only appreciate the leisurely nature of the fairyland, but also enjoy sitting in the calm and peaceful mountain forest with particular interest.

 

The large-scale use of stainless steel materials have added a touch of poetic flavour to the space while still retain a style of modern fashion. The texture and color of metal are just like ink on the paper, grinding out the ethereal artistic conception that perfectly deduces the theme. This brand-new exploration of stylized consumption mode of tea-drinking experience has broken through the traditional form, providing rich sensory from the perspective of space design and fully mobilizing the five senses of consumers.

Project team
Architects
Architects
The Sky Above Asnières-sur-Seine
next project

The Sky Above Asnières-sur-Seine

Apartments, Housing and Social Housing
Asnières-sur-Seine, France - Build completed in 2016
View Project