Asencio House
Hisao Suzuki

Asencio House

Alberto Campo Baeza como Arquitetos

Light, the intense light of Cadiz, is the primary material with which this house is built, a house that is a diagonal space pierced by diagonal light.


The floor plan is a square divided in two halves, or better yet, into four equal parts. The front half houses the communal living and dining spaces along with the library. The back part, in addition to the vertical circulation, houses the more private spaces: the bedrooms and bathrooms. The program is thus arranged in a functional manner.


The section is a diagonal concatenation of double height spaces.


The construction is simple, and finished in white, like the Andalusian houses in the region. The house seems always to have been there. It is only once inside that one discovers the secret play of light and shade, of space and time. It is as simple as it is precise.


Compartilhar ou adicionar Asencio House às suas coleções
Folha de especificações do produto

Vivienda Poble SEC
próximo projeto

Vivienda Poble SEC

Apartamentos
c/ Roser, Barcelona, Spain - Construção concluída em 2021
Ver projeto