Architecture

An overview of projects, products and exclusive articles about architecture

Project • By Hossein MohammadpourPrimary Schools

Sahman-e Hit School

"Human beings are at the center of concerns for sustainable development, including adequate shelter for all and sustainable human settlements." UN-Habitat Agenda, Chapter1 Caption "Sahman-e¬ Hit school” is located in Sarbaz city, in the most deprived province of the country (Sistan and Baluchestan). This deprivation is especially present in the educational issues of children and adolescents and has made them vulnerable to receiving the quality and quantity of education. Caption This school tries to appreciate the important and valuable effects of the natural, cultural, social, artistic, and architectural arrays of the Sistan and Baluchestan climate, and at the same time its qualities in the design and creation of space... More

Project • By Dietrich | UntertrifallerApartments

Living in the Arts and Cultural Quarter

Along the “Gastgebgasse” in Liesing, a new residential quarter with a total of 430 subsidised apartments is being built in the immediate vicinity of the Sargfabrik and the planned Bildungscampus Atzgersdorf. The southernmost district of Vienna strives for more art and culture. We have therefore developed our concept for the Kuku 23 residential quarter with the aim of providing an affordable cultural program, especially for children and young people. Art, culture and creativity run as a common thread and interweave these supporting pillars with meaningful, small-scale, affordable developments on the cultural level with the Sargfabrik and the Bildungscampus. Neighbourhood institutions such as a music and dance school, workshops,... More

Project • By Dietrich | UntertrifallerSecondary Schools

Tani Malandi High School, Mayotte

Building a school in Mayotte means dealing with many issues on several levels in a very different way than here in Europe – educationally, but also socio-economically and ecologically. The small Comorian island of Mayotte, north of Madagascar, belongs to France and is part of the EU. Of the approximately 180,000 inhabitants, more than half are younger than 20. In view of the strong population growth and the resulting increase in the number of pupils, the outdated temporary multi-purpose secondary school needs to be replaced with new buildings. The architecture should meet the requirements and goals of a state school, but also consider the specific needs of young Mahorans. The adolescents and young adults need a framework that promotes... More

Project • By One to One Architecture & DesignRestaurants

Nakhchivan Restaurant

Restaurant of traditional Azerbaijani cuisine of Nakhchivan region,Located next door to objects of national importance, such as the Parliament of Azerbaijan and the Ministry of National Security. The institution with age and established history, which has come the time to renew its appearance, adding status to it and preserving traditions. The basis of the interior concept was the cultural and architectural heritage of the Nakhichevan region. The main color scheme was taken from the design of the facade of the Mausoleum in the village of Karabaglar. Also, an ornament for decorative decoration of the walls and ceiling was borrowed from the elements of the facade.When developing the nodes, decoration of arches and other elements of decor,... More

Project • By Jost ArchitectsApartments

Adela Apartments

The project came about with the development of a large residential block close to the Elwood foreshore and Port Philip Bay. The brief simply requested a spacious apartment product that was cutting edge and contemporary, but subtle both inside and out. The concept of a large apartment resulted in six single level dwellings, each with the proportions of a small house. The apartments are low maintenance, functionally adaptable to appeal to a range of potential residents, and highly sustainable. Externally, rather than go for a standard “stacked wedding cake” form, the building was set back significantly from the adjoining properties on the lower levels. This allowed the main volume of the building to have vertical sides and reduce... More

Project • By 10 DesignOffices

Taseco Landmark 55

10 Design has won a competition to design Landmark 55 in the emerging Starlake Urban Area of Hanoi, Vietnam.The 178,888sqm development includes two towers, containing a 55 storey hotel  and  condominium hotel tower with a dramatic sky-lobby and a 41 storey office tower. A four storey retail pavilion is located between both towers in the middle of the site with an active F&B roof garden and a hotel amenity terrace that connect across the site. Ground level plazas and pedestrian streets activate both edges of the central retail pavilion and are lined with retail and restaurants.   Barry Shapiro, Managing Partner - Asia of 10 Design, comments: “Landmark 55 is located within the new Starlake district, which is design... More

Project • By IMK ArchitectsOffices

Auric Hall

The Delhi Mumbai Industrial Corridor (DMIC) is one of India's most ambitious infrastructure programs. Its goal is to develop new industrial cities as 'Smart Cities' and converge next-generation technologies across the infrastructure sector. Aurangabad Industrial City (AURIC) is one of the Greenfield & Smart industrial cities, being developed as part of DMIC.  Auric Hall is the landmark District Administrative Building within the Central Business District of the industrial city. It has been planned as the face of the upcoming development in the area, complementing the vision of AURIC. The building is both the monitoring and the administrative nerve center for the smart city, housing the main command control room to manage all the c... More

Project • By ARCHITEKT TORSTEN HERRMANNPrivate Houses

Haus in Wörgl

The house is on the outskirts of Wörgl, a quiet residential area, which in recent decades is characterized by single-family house cultivations. The building regulations reduced the buildable, formerly agricultural land at a construction site with the local customary maximum size of 700 m². The two-storey building, a concrete with a solid slatted larch cladding on the upper floor is located on the eastern border due to distance to the neighbors. Two concrete angle mark the way to the entrance, which was cut as a deeper hole in the street facade and is located approximately in the middle of the house. More
South West view
Aerial view
South East view
Townhomes, West view
East view

Project • By CORE Architects Inc.Residential Landscape

Dockside

This 10 tower mixed use development is situated on two parcels of land and will feature towers ranging from 12 – 33 storeys, that will be developed in 5 separate phases. The East parcel consists of two blocks totaling up to 450 - 600 residential units with its own retail and park blocks. A total of 37,674 sq.ft of retail space is to be provided on the ground floor promenade of the site overlooking the waterfront, creating a vibrant mixed-use community. The West parcel consists of three development blocks including six towers totaling up to 1,200 - 1,300 residential units with commercial and open spaces situated on the ground level. A total of 37,674 sq.ft of retail space is to be provided on the ground floor promenade of the site o... More

Product • By Coronado Stone ProductsItalian Villa

Italian Villa

We feature a vast selection of ledgestone profiles which replicate some of the most beautiful quarried ledgestones from around the country.  Choose from a wide array of shapes, sizes and colors to compliment any architectural project, ranging from rustic to contemporary in style. More

Project • By CO-APPrivate Houses

Annandale House

The project consists of alterations and additions to an existing inner-city two-storey Victorian terrace house built on an exceptionally long and narrow site (ratio 1:8.5). The client's brief was to design a new fourbedroom residence by refurbishing the original two-storey terrace and demolishing a shamble of fibro and corrugated metal clad lean-tos, and an enormous metal shed which was formerly used as Christmas decorations factory. The site is closely bounded by residential units to the south-west and the Piano Factory warehouse apartment conversion to the north. The west and east offer framed views to established trees and green streetscape respectively.   Taking these issues into consideration, the new additions attach to the rea... More

Project • By Interior Design LaboratoriumHotels

Istoria, a member of Design Hotels

Interior Design Laboratorium presents its first holistic architectural and interior design project, ISTORIA hotel a unique Mediterranean sanctuary inspired by people’s original stories.The fundamental design idea of ISTORIA stems from the building itself and the stories of the people who have resided in it throughout the years. A deserted private residence neighboring a deep blue patch of the Aegean Sea is transformed to a boutique hotel for travelers with eclectic taste, inspired by luminous images and Mediterranean locations. Interior Design Laboratorium’s initial contact with the existing building, in September 2017, brought to light a true story from the building’s past. The premises included 5 stables where the former... More

Project • By Gronych + Dollega ArchitektenResidential Landscape

Wohnhaus N

The project "Wohnhaus N" is a highly transparent extension of a simple residential house, which was orginally built in the sixties. The concept was the creation of a cantilevering glass body.    The outside area of the property was enclosed with a concrete wall, reliably dampening the noise of the adjacent street.   The measure was also taken to further improve the living quality created by the vivid arrangement of water and terraces around the newly made structural shell. The building itself is accessed by a concrete ramp leading over the water surfaces.   Lumber, concrete and steel are the defining materials of this architecture. The minimation of steel as a supporting element gives the inside area a touch of lig... More

Project • By Square Feet StudioHotels

Iceland Guest House

Three axes form the basis for the guesthouse: public, private, and the relationship of earth to sky. These three axes respond to the site’s topographic undulations, rotation in plan and vertical hierarchy as the landscape slopes up to a gentle hill.  The public axis connects the entry point to an exterior hot springs pool accessed through an underground channel. Beyond the massive entry walls sits a shared dining space with scattered intimate gathering spaces warmed by firewood. At the intersection of the public axis and the vertical axis sits a viewing deck at roof level to admire the Northern Lights. Stacked below the staircase to the deck sits a second staircase leading to the spring. Porosity decreases as one descends deeper... More

Project • By T-COD Mimarlik Ltd.Community Centres

GARDEN URBAN TRANSFORMATION

Bahçe kentsel dönüşüm More