Exterior design

An overview of projects, products and exclusive articles about exterior design

Project • By SpectrumPrivate Houses

Private house - Lisi

The house perfectly blends with the given context, is tailored to the terrain and aims to create a comfortable environment taking into account the needs of a modern family and their lifestyle. Caption The large, stained glass windows and open staircase provide maximum inflow of natural light into the interior and at the same time allow to enjoy the views of Lisi Lake. Wide terraces are designed to make staying in the fresh air more comfortable. Caption Strict, straight lines and geometrical shapes of the architecture create a modern ambience, that in combination with natural decorative materials sets the ground for cosy, comfortable living. Caption The house takes advantage of the basement where are distributed different... More

Project • By Alejandro Giménez ArchitectsApartments

La Terraza - Puente Romano

Located in one of the most exceptional areas of Marbella, this intervention takes place in Puente Romano, surrounded by gardens and the Mediterranean Sea.   Taking advantage of its privileged location, the terrace was designed with the views in mind. From the beginning we were clear that this space had to preserve the atmosphere of the area and the rest of the house. For this, we worked with natural materials such as stone for flooring or wood for pergola and furniture, ending with an infinity pool where its water leads to the sea.   The terrace was created as a complete area, where everything is understood as a space that is in harmony with the landscape.    More

Product • By KEIMMetallic Appearance for Concrete - Keim Design-Lasur

Metallic Appearance for Concrete - Keim Design-Lasur

Use: Sol-silicate based mineral stainApplications: Individual designs on concreteCharacteristics: Absolutely lightfast, weatherproof, resistant to environmental      influences, mineral matt. For decorative coatings using staining technique or for concrete coatings with a special metallic finish. Highly suitable for impressive colour designsFormat: 1 l, 5 l and 15 l containersColors: According to KEIM Palette Exclusiv and Avantgarde, plus, monochrome shades D9001-D9012, D9018, D9019 and D9020. KEIM Design-Lasur is also in 22 vibrant metallic shades available.   KEIM's Design-Lasur-System provides unlimited possibilities to the creative designer. The transparency of the silicate material can perform in various ways; fro... More

Project • By zeropixel architectsPrivate Houses

Unique Home Creations | Crete

We are Zeropixel Architects, a group of engineers who chose to live and create in this unique place, Crete. Just like you. We share this desire with you. Our buildings that we design and construct for you reflect this mutual passion. For us, designing a home is based on trust and honesty. Constructing it requires responsibility and professionalism. These principles are key elements of our mentality. Our approach to construction combines the intimacy of an architecture office and the stability of a construction company. We see creating homes as a means to making people happy and building bonds that last after the construction process is over. Our team and Karl Heinz and Gabi are shown in this video. We had the pleasure to design and build th... More

Project • By zeropixel architectsPrivate Houses

The Feng Shui Stone House

In the area of ​​Apokoronas and more specifically at the village of Gavalochori, in an area outside the settlement with a slight slope, we designed and built a two-level house with a basement and a swimming pool. The house is 511m2 and the construction time is 2019-2020.  The central idea of ​​the house is based on the philosophy and principles of feng shui, as well as bioclimatic design. The central design is by four stone walls of different lengths which divide the house into three areas. Starting from the east ground floor, between the first two stone walls, we have the living room and the dining room and the office upstairs, looking at the double height of the living room. Three orthogonal frames of different shape and size made... More

Product • By Nakamoto ForestryGendai with Linseed Oil BLACK (Shou Sugi Ban)

Gendai with Linseed Oil BLACK (Shou Sugi Ban)

Gendai with Linseed Oil BLACK (Shou Sugi Ban) This product comes with a factory oil finish and is delivered ready to install. Oil finishes are applied to achieve the desired color, offer better color longevity over time, and to bond in surface soot. Refinishing every 2~15 years will slow down the aging process and allow the siding to retain the specified color longer. However, this is a maintenance-optional product due to heat treatment. Touchup oil for end cuts, notches, and rips is included with each wood order shipment.   https://nakamotoforestry.com/product-finishes/gendai-black/   Select Grade:1x6x12 shiplap1x6x12 square edge1x8x12 square edge    Joko Premium Clear Grade:1x6x12 shiplap More

Project • By GROUP AOffices

HQ Dow Benelux

GROUP A designed the exterior, interior and layout of the site of the new headquarters for Dow Benelux, the Terneuzen Diamond Center at the debouchment of the Westerscheldetunnel. Knowledge sharing and cooperation where the important spear points of the MVP. Dow therefore has set up an “Innovation & Meeting Centre” in the new office building, open to the public, in order to stimulate cooperation in the chemical sector.Since 1964 Dow Benelux has been located west of Terneuzen (Netherlands). The various functions are spread over the entire factory site. For the new headquarters Dow chose to place this outside the site.This new location is located at the outlet of the Westerscheldetunnel embedded in the Zeeuws-Vlaanderen polder... More

Product • By Alumil S.AV-Blocker Protective Partition against COVID-19

V-Blocker Protective Partition against COVID-19

Alumil’s V-Blockers provide the necessary protection from COVID-19 and other viral infections as part of the intended legislation for the safe operation of the stores. They reduce the distance among the tables, offering safety and maximizing business profit based on the new data. More

Project • By YOUSUPOVAApartments

UI042/2

The guest house has been designed in minimalistic style allowing you to focus on the major aspects: in the afternoon owing to the floor-to-ceiling windows one can observe the abundance of the nature colours, and in the evening you are free to spend time in front of the fireplace. All the textures and colours are combined in harmony and deliver a sense of appeasement as well as direct proximity to the nature. There is an bedroom with en suite bathroom upstairs. The floor lamps and sconces on the second floor attract your attention and aptly match the general quiet and minimalistic interior. The first floor houses a sauna, which is definitely going to be to any guest's liking. Architect: Maxim Obertas Photographer: Andrey Bezuglov More

Project • By AedasHotels

Raffles Hotel Singapore

Restored and refurbished by Aedas, Raffles Hotel Singapore has officially reopened in August 2019 since its opening in 1887. Aedas lead a multi-disciplinary team for the hotel restoration, including heritage consultant Studio Lapis, interior designer Alexandra Champalimaud and concept interior designer Jouin Maku (BBR Restaurant by Chef Alain Ducasse).It integrates heritage splendor with modern spatial design, restoring the building back to its original glory and aiming to restore its vitality for the next 100 years.   With the cultural precincts within walking distance, and adjacent to the popular shopping district Orchard Road, Raffles Hotel Singapore registers its iconic presence in the heart of the city. Major A&A (addit... More

Project • By Graziani + Corazza Architects Inc.Housing

Neon Condos

Located in the heart of Yonge and Eglinton this fully built residential community development is 67.4 m in height, housing 218 units over 20 floors.   Situated at the corner of one of Toronto’s most popular neighborhoods, Neon Condos boast a distinctly contemporary design with a blue-tinted glass and steel façade. This striking Toronto condo rises 20 storeys above the vibrant Yonge and Eglinton streetscape. Designed to transition from the low rise residential area to high-rise mixed-use core. This 15 floor tower sits on a 5 storey podium in addition to 2 storey townhouses which face Duplex Avenue. The townhomes are composed of a brick element in order to maintain the characteristics of Yonge and Eglinton Centre. The bu... More

Project • By AshariArchitectsBars

Daarbast Cafe

Daarbast Café is about 376 square meters. The main goal of its interior design is creating social interaction among people. The possibility for establishing other branches of the café in future was considered in order to fulfill the owner’s request. Scaffolds are used as the main structure of design which grants an identity to the space. A part of the exterior wall is destroyed to benefit from sun light and natural views. The scaffold provided the context in which we could increase the area of the space and create visual transparency. Implementing the scaffolds not only impose low budget to the project but also create the possibility of various decoration fashions. There are different forms of settings in the café, made with scaffolds.Lead... More

Project • By Seth Powers PhotographyShops

OceanSpot

STUDIO DOHO was commissioned by co-retail start-up OceanSpot to design the brand’s first concept store in Shanghai. Located at the entrance to one of the cities preeminent creative hubs, Bridge 8, the original brief called for a project that both makes a bold statement to attract consumers and serves as a distinct meeting point for creative professionals.The exterior façade of the double-height, 127 sqm storefront was covered with a color-changing dichroic film. Circles were cut into the film to define areas for retail window displays. The result was a dynamic storefront that casts colorful “light shadows” on the surrounding sidewalk.Completed in Fall of 2018, a key challenge was finding a creative way to differentiate the storefront,... More

Project • By AshariArchitectsApartments

Maternal House( خانه مادری )

This contemporary apartment was designed to replace an old childhood home. Despite the limitations in the design of the plan and its inability to create a nostalgic atmosphere, we tried to design the facade of the structure’s corner with playful rainbow colored highlights woods, rusted bars, these colorful windows appears to be a painting for children and infants from the old home reminiscent of sweet childhood times. More

Project • By AshariArchitectsBars

Triangle Café

Architect: Ashari ArchitectsDesigner: Amir Hossein AshariDesign contributors: Zahra Jafari,Amir Irandoost HaghighiExecution: Saeid JamaliTriangle CaféCafés have significant power in strengthening the social dimension of urban spaces and urban Cafés are more dynamic than other types of spaces. The connectivity of the café to the unique historical urban environment and creating an attraction to this place were the challenges for the designers. The project ambition was to create a subtle wall surface which has the least impaction on the historical urban environment and the city residential fabric, however it creates a bold sustainable space.The goal was to blend the café interior space to city fabric which is occurred by eliminating the “borde... More