Linear light

An overview of projects, products and exclusive articles about linear light

Product • By Delta LightStievie

Stievie

Stievie is not your typical lighting bollard. The sharp pin underneath the luminaire allows you to install it in many different ways, like a spear has been thrown into the lawn. Its linear light generates a pleasant and warm light effect, ideal to light up a sculpture or to guide a way along the light. More

Project • By M+N ArchitectureOffices

Khidmah New Headquarters

Khidmah New Headquarters - Yas MallAbu Dhabi, United Arab Emirates FIRM: M+N ArchitectureTYPE: Commercial › Office Shopping Mall STATUS: BuiltYEAR: 2019SIZE: 25,000 sqft - 100,000 sqftBUDGET: $1M - 5M The project consists of the full interior design of the new Khidmah / Provis Headquarters located on the 1st floor of Yas Mall, Abu Dhabi. The unit extends on three levels, with the main entrance at 1st floor (shop front), the main space at 2nd floor (reachable by internal escalators and elevator), and the board meeting room on the mezzanine level.The new Headquarters accommodate more than 200 employees over around 2,800 sqm of Platinum LEED certified offices.The design makes full use of the exceptional internal height of 5,35m a... More

Project • By JLC-Tech | Linear LED LightingBanks

Town & Country FCU

"The overall look of the lighting always wows someone first entering as they are impressed with the clean/minimal and impressive techy look.”  - David Libby | President & CEO of Town & Country Federal Credit Union More
Living Room
Entry Foyer
Indoor garden
Entry Foyer
Living Room

Project • By s squared architectsApartments

AJ Luxe Apartment

The AJ Luxe Apartment is located on the 10th floor of an apartment complex with a bird’s eye  view of the Kowdiar palace, the surrounding city and the far sighted Western Ghats. Two separate flats were combined to form a single apartment for a family of four members.The rigidity of the framework of the existing envelope and columns were indeed a challenge that we believe was resolved in the best way possible to meet the additional requirements of the client. The interior walls were reorganised and re erected to include a bigger kitchen, a home theatre, a separate study space in addition to the living room, dining room and 3 ensuite bedrooms with attached balconies. The plan was reworked without altering the structural elements an... More

Project • By Sladen Feinstein Integrated LightingOffices

33 Arch Street

In an effort to revitalize and refresh this previously dark and dreary lobby, Sladen Feinstein worked closely with Stantec‘s vision to upgrade street appeal, establish new circulation cues, provide enhanced views to natural light and create a crisp and textural experience. Custom light sticks that wrap up and over the renovated drive-court continue into the lobby to engage with new wood trellises with integrated linear lighting pendants. Linear general lighting provides glare free illumination throughout, while all perimeter surfaces are washed or grazed with optically controlled lighting. The new “fade out” film at the glazing allow for soft white up-lighting, while maintaining a view to the exterior beyond at the top. Th... More

Project • By Charlie Greene StudioOffices

AIDS Foundation of Chicago Offices

Charlie Greene Studio realized the office design for the AIDS Foundation of Chicago, a non-profit organization located in Chicago, Illinois.   The design for the new AIDS Foundation of Chicago headquarters is rooted in robust strategic exercises, from which grew concepts of inclusion, reflection, and nurturing. These individual and collective goals are evident in the space.   Emotional wellbeing was an important design driver. Visitors are welcomed through open doors into an energetic, embracing, comfortable space. Employees have a similar experience, with shared amenities available immediately upon entry. Cozy, residentially appointed spaces for team meetings embrace users, and a living wall in the café remind users to... More

Project • By NinetynineRestaurants

Café de Parel

Introduction De Parel is a silent invitation to experience without expectations or presumptions. It doesn’t matter whether it’s a bar, café, bistro or gastro-pub; whether it’s chic, modern or casual. If you come here to enjoy a glass of wine or a bite, that should be the only focal point – this is a place where you’ll find a real connection to the producers of the vegetables on your plate, the makers of the ceramics and the wine, the owner and host Ruudje, and the Chef himself. That is why everything centres around the bar. In addition to a broad selection of natural and biodynamic wines served from behind the bar – the menu includes over 60 – you can see your food being prepared as if it we... More

Project • By FOX ArchitectsOffices

FLIR Systems

Technology leader and government contractor FLIR Systems wanted a new east coast headquarters with an interactive demonstration center for customers to experience FLIR’s unique thermal imaging products. FLIR wanted this office, located in a former gym, to set a brand standard for future FLIR locations. Another goal was to support a collaborative company culture by connecting employees across departments, which would be located on different sides of a long, narrow floor plate. Because FLIR’s thermal imaging products use light and optics to uncover what typically goes unnoticed, the design team used this concept for the ceiling and lighting design. Leveraging the former gym’s 15-foot ceiling height, the design team up-lit t... More

Project • By THE CROSSBOUNDARIESRestaurants

Modernist Coffee

A cup of fineCortado perched on a sleek bar, awash with special light. Warm hot chocolate at sunset, from the terrace ledge. Rich aromas made deeper by the texture of brick walls. These are visuals from the many moods of the new Modernist café, designed by The Crossboundaries studio.   Imagined at a crossroads between a place to relish artisanal coffee, and one to savour good design – Modernist Coffee, as the name suggests, is a raw, modern approach to coffee culture. An ample 1350 sq.ft space, punctuated with 900 sq.ft of lush terrace gardens in a high-rise building, the café is tucked away from the city, open for discovery. As typologies of cafés becoming more than just an eatery, and transforming into ar... More

Project • By Puri Lighting DesignHotels

Cours Et Pavillons, Beijing

The hotel is hidden in an ancient Peaking alley(hutong), the colored pattern painted on its timberwork was painted from the royal painter of the Forbidden City. Painting is the biggest feature of this hotel, and it runs through the project. The lighting design tries to show the purity of old Peaking’s characteristic as well as the painting.   ‘Screen Wall’ is an important architectural symbol of the traditional Peaking courtyard. The brick carving on the screen wall shows the status and wealth of the owner. In order to increase the mystery of space, we chose the up light to show the screen wall as well as the brick carving. The lights faded from the bottom to the up, then it could leave a dark space for the painting... More

Project • By Reflect Architecture Inc.Offices

Rejuuv

Set in Toronto’s Yorkville neighbourhood, Rejuuv’s new location gives clients easy access to their specialized medical services without them having to stray too far from the 'hood.   The team at Reflect Architecture designed the clinic’s retail-like arrival area to be consistent with the polished store fronts of the area, using simple and bold design gestures to play into the streetscape and pique the curiosity of passers by.   In contrast, the team wanted to ensure that a client’s treatment experience was intimate and personal. With just over one hundred square meters to work with in the unit, there was a need for a quick transition from the public-facing lobby to the private treatment rooms. As a resu... More

Project • By Puri Lighting DesignExhibition Centres

Sino-Ocean Wuli, Beijing

The Wuli Chunqiu Fan-Culture and Art Center Experience Area is located in Shijingshan around Beijing, near the spectacular Western Hills. It is a sales experience area with the function of a cultural center at the foot of the Western Hills. The architect drew lessons from the heritage and inspiration of Xishan Mountain and put forward a new definition for the experience place of the home in contemporary Chinese metropolis.   Lighting is designed as a linear light source attached to the building, with lamps and lanterns all hidden installation, so that the natural fading of light will describe the outline of the building. From far to near, from bottom to top, through the uniform linear light to emphasize the transverse lines and with... More

Project • By Pablo Baruc ArquitectoApartments

Reforma de Apartamento en Sanlúcar

The commission must solve a basic second-residence programme for a young family with children, combining the need of being useful for the family and the ease of receiving guests  every now and again.   The two-bedroom apartment did not originally provide many rearrangement options in the bedroom and bathroom sections due to its limited surface area, but the entrance, kitchen, and living room-dining room areas have been organised with a contemporary connected open floor plan purpose. A course through different interrelated ambiences is intended, thanks to the visual connexions and the continuity of the material.   The entrance is solved with a large floor-to-ceiling walnut wood panelling, giving warmth, hiding the kitchen... More

Project • By LXSY ArchitektenOffices

VEG

Two floors of a 1990s office building in Tiergarten, Berlin, were converted into an open-plan event and co-working space for the NGO ProVeg Germany e. V., which is committed to the interests of vegetarians and vegans. The organisation uses education and action to push its goal of sustainable nutrition within our society. As an incubator, the NGO promotes start-ups within its newly designed rooms with integrated kitchens, which create vegan and vegetarian products. The transformed office interior, with numerous built-in fittings, creates a new environment in the ground floor and basement. Vertical and horizontal bars form a delicate pine structure that can be adapted to different zones and uses. This space-defining structure extends to all... More

Project • By CCD/Cheng Chung Design (HK)Apartments

ONE SANLITUN • FENDI

Each international metropolis has its landmarks, such as One 57 in New York, One Hyde Park in London, One Shenzhen Bay, and Beijing's One Sanlitun. Situated at the busiest and prosperous commercial hub of Beijing, One Sanlitun soars into the skyline and enjoys a rare serene ambience. In the skyscraper, CCD created a series of luxury serviced apartments themed on various century-old brands including Armani, Aston Martin, Chanel, Hermès, Bottega Veneta and Fendi, by incorporating elements and styles of those classic brands into the interior design.   FENDI FENDI is an Italian luxury fashion brand, which has deep roots in Rome — "The Eternal City".   Be it the first-ever fashion video shoot on Rome's fountain spots,... More