White

An overview of projects, products and exclusive articles about white

Project • By Anat Lazar ArchitectureApartments

A secret garden apartment in Tel Aviv

A Garden Apartment in central Tel AvivI met with the owners of the apartment, a couple with two children (the third child was born later) before the construction of the building began. They had many ideas, dreams and great taste.  We knew this apartment was going to be a special, joyous and creative one. It should be a practical and comfortable living space suitable for a young family with energetic children.   After a long period of joint planning and execution, we managed to complete this project this year. Let's take a short journey to this special place: Whilst walking to the apartment through a standard corridor similar to a new building in Tel Aviv, you open a door which leads you to a surprise – you are lead to a s... More

Project • By POGGI ArchitectureApartments

White Clouds

A new social housing project in Saintes has totally reinvented what living together means. A seemingly inhabited cloud effortlessly signals the entrance to a recently rehabilitated working-class neighbourhood, known as ‘Les Boiffiers’, dating back to the 1970s. Landscape and architectural design come together in meaningful harmony, showcasing the new development.   The building is positioned in such a way as to respect the site’s quality, rather than merely colonise the given space. A sense of depth has been created, structured by footpaths and enticing visual perspectives, with the landscape slipping effortlessly in and around the architectural volumes, offering multiple orientations for the apartments, all of whic... More

Project • By Antonio Raso / César EgeaMemorials

Religion Center

We are faced with the challenge of creating a Religion Center in the town, an original building known to all as the Casa del Cura, because of the impossibility of rehabilitating it, it was decided to make it a new floor. Approaching the project from a reflection in its architecture on the relationship between the roots of the past and the new buildings originated in recent years in the center. From the beginning it was decided to capture the image of the existing façade recalling the original. In this area, the building aims to dialogue with its natural environment of the city, from its own section and location as a landmark, trying to learn the shapes and profiles that draw the various traditional houses of the center and its town... More

Project • By YAEL PERRY | INTERIOR DESIGNERPrivate Houses

A|A HOUSE

The 220 sqm house is located in Herzliya, a quiet neighborhood in the Sharon district of Israel. The 3 story house intended for a young family (a couple with 3 kids). The couple, who used to live in an apartment, commissioned me to renovate their 220 sqm house into a contemporary minimalist bright space for their family. I used bright minimalist materials in my design as white steel, light concrete floor & light furniture.   The Staircase | a massive concrete staircase was located in front of the entrance. The staircase included four stairways on each level. Since the concrete staircase was massive & we wanted to light it & brighten up, we destroyed the old concrete staircase during the demolition process. We... More

Project • By Gianluca D'EpiroPrivate Houses

WHITE CLOUD

white concrete  house with linear,  essential forms. House and sky merge together. More

Project • By Michael Peled Architecture &DesignApartments

Change in Direction – Apartment Renovation

The apartment in its original state had bathrooms and a laundry utility closet facing its best views. As quickly as the first walk-through it was clear that pastoral green landscape and partial Mediterranean Sea views were visible from the closed windows and shuttered shingles of the bathroom. In order to bring the views straight into the apartment and take advantage of them, the entire apartment needed to be reconfigured and essentially flipped over. The dramatic reconfiguration required accounting for existing windows, support beams, and a lot of creativity around solving problems with pipes and water access with a minimal budget. The laundry area and bathroom became a beautiful dining room area. The bathtub became the new kitchen. A be... More

Project • By PORCELANOSAOffices

The Motor & Sport Institute

The Motor & Sport Institute is born with the great dream of facilitating future engineers and mechanics with a solid practical training in the best facilities, and thus meet market needs. Its spatial configuration and flexibility create a unique building that integrates the main areas of sports car racing and automotive engineering, included in its over 12,000 square meters.   The building is articulated from a great hall that connects with all the spaces thanks to the visual continuity provided by the double-height, the amplitude of the large windows with mirrored glass, the circular connection stairs, and a wide white canvas on the flooring that brings even more life to the firm’s corporate colors in the details and furni... More

Project • By PORCELANOSAApartments

ALTA LIC – 29-26 NORTHERN BOULEVARD

Situated in the heart of New York City, “ALTA LIC” is an impressive residential development executed by Simon Baron Development and Quadrum Global under the architectural supervision of Stephen B Jacobs Group.   A 467-storey project born out of the pleasure of living in the nerve centre of the city with all the advantages and scale of a large residence, the convenience of being right next to one of the main transport routes and views of a skyline like no other.   Located between 29-26 Northern Boulevard in Long Island City, the area known as QE7 due to its proximity to the Q, E and 7 trains, is an area that converges in a nexus of high traffic, therefore the complex had to incorporate in its design t... More

Project • By PORCELANOSAResidential Landscape

ROSTOV

The bathroom facilities have been converted into objects of desire, which is why we allow ourselves to be surprised by the high sophistication that can be achieved in some designs such as the suite from the interior designer Alexey Aladashvili for residential housing in Rostov, Russia.   Following an exotic line, dark and vibrant colours of the furniture and decorative coating were combined into aguamarine, blue and pink tones with the elegant XLIGHT LUSH White, wood and black-finished tiles.   Eclectic, bright and vibrant. In the room, the classics are reinvented by mixing textures and colours into an incredible pattern of carefully thought-out combinations.   The key to the selection of materials was the ease of maint... More

Project • By Nakamoto ForestryHousing

L Residence

Yakisugi (Shou Sugi Ban) Pika-Pika wall cladding with white oil stain on a new construction project in Chapel Hill, NC. Project Overview:This new build was designed by architect Jay Fulkerson and features both interior and exterior applications of our Pika-Pika siding with a traditional white oil stain prefinish. General Contractor was Kelly and Jeff Hopper of Hopper Construction of Hillsborough, NC, with support from McLendon Building. Nakamoto Forestry is the largest manufacturer of yakisugi “shou sugi ban” in the world and distributes mill to jobsite within North American from inventory in Portland, Oregon. Our four mills in Hiroshima and Tokushima operate custom automated lines to produce high-grade and affordable siding.... More

Project • By MARIANOOffices

LH135. Restoration office building

Restore means to work with the history of what we have inherited from the past and, simply, make it look towards the future... That requires looking back with affection but without nostalgia.   When we were asked to carry out the restoration of "LH135" building, as opposed to completely transforming the spaces, our main concept sought to embrace the valuable elements of the original industrial design and made them look towards the future. Originally designed by an engineer, during our first visit to LH135 we found an old industrial building, characterized by a concrete structure of regular columns and beams, terrazzo floor tiles pavement, a granite lobby and an imposing limestone façade.    We decided to restore all these elements and leave... More

Project • By Pablo Muñoz Payá ArquitectosOffices

Stefanie & Gala Shoes Offices

Stefanie & Gala Shoes is a company located in Elda (Alicante, Spain) with full dedication to the manufacture of high-quality women's footwear. This company have proposed us a refurbishment project of their offices, which consisted in design and built in a very short period of three weeks.We were looking for a very neutral office as a whole in which the organization and the visual cleanliness will govern, and whose execution would be quick. A warm front at the back of the office counteracts general neutrality. The perimeter equipped with low furniture supports all the necessary storage, also housing all the computer equipment and its wiring, as well as various planters with plants of different sizes. More

Project • By Pablo Muñoz Payá ArquitectosOffices

Offices - Casado & Pujol

The project is based on the offices refurbishment for a consultant company in Petrer (Alicante, Spain) with an area of 141m2.The design is created through a distribution based on visual and spatial communication, thus developing two spaces with different use and characteristics. The first is a diaphanous and open space for general consultations where we find the areas of waiting room, reception, workstations and storage. The second consists of three closed wooden cubes for more specific and personal advice, consisting of two offices and a meeting room. These three cubes visually communicate with the opposite area through large glass panels that allow sunlight to arrive to all work rooms. Inside the interstices that generate the cubes we fin... More

Project • By Design In MotionHotels

twothree hotel

As the requirement of the owner, an aged apartment on Sukhumvit 23 road, in the heart of Bangkok, Thailand, has been renovated into a seven-storey hotel named ‘TwoThree Hotel’. The small dimensions of the apartment rooms and their windows were found to be the major issue in the existing building since this resulted in the uncomfortable rooms with insufficient daylight.To improve the existing deficient spaces, the architect decided to expand the room sizes and openings simultaneously to generate larger, brighter and more functional hotel rooms. In doing so, each former unused balcony is now playing a new role as an interior daybed corner.However, there are also constraints in the small land area and building regulation as the distances betwe... More

Project • By Gariselli AssociatiShowrooms

Building make-up

 Make-up of a building of the 60s used as a business for the sale and exhibition of furniture and furnishings. Simple vertical and horizontal lines become the main theme of this restructuring, alternating in a game of verticality and linearity that brings the building back to life with a non-invasive restyling. The wide front wall with facing bricks remains almost unaltered from the intervention, on which large white sun bricks rise up, accentuating the verticality concealing the existing openings without eliminating the light. The upper part binds to the underlying one thanks to vertical elements in painted aluminum that follow the lines, and then develop horizontally in the gray base, highlighting the large showroom windows, joined t... More