Gravity Restroom

Gravity Restroom

Architect
Alexander Wong Architects
Location
Hong Kong
Project Year
2014
Category
Cinemas

Gravity Restroom of Cinema City Langham Place in Hong Kong

Alexander Wong Architects as Architects

At the heart of Hong Kong’s most youthful & trendiest district in “Langham Place Mongkok”, one discovers a brand new Black & White Toilet with Futuristic Street Lamps called “Gravity Restroom”. Built as part of Pegasus Entertainment's first Flagship “Cinema City Langham Place” designed by Alexander Wong Architects, this futuristic-looking cinema has an entrance named "Rose Futura" in Ultramarine Blue and a "Cloud Atlas Tunnel" in Azure. Inspired by films of Hong Kong's renowned Film Director Wong Kar Wai [from his debut "As Tears Go By" (filmed in 1988 and also called “Mongkok Carmen” in Cantonese) to "2046" (2004)], the design here is an homage to Hong Kong's bygone “New Wave Cinema” with an unexpected Sci-Fi twist.

Share or Add Gravity Restroom to your Collections
Project Credits
Product Spec Sheet

A welder and a sea
next project

A welder and a sea

Private Houses
Dnipro, Dnipropetrovsk Oblast, Ukraine - Build completed in 2019
View Project