LATTICE

LATTICE

Architect
APOLLO Architects and Associates
Location
Taito ward, Japan | View Map
Project Year
2013
Category
Private Houses
Masao Nishikawa

LATTICE

APOLLO Architects and Associates as Architects

The site is located in a highly populated residential area in eastern Tokyo. The facade of the house for single residents is entirely covered with wooden louvers. In order to ensure a piloti style garage to park a large-sized car in the long and narrow lot, an RC thin rigid frame was employed. The front and back spaces are loosely connected by the see-through stairs that are located at the center. The upper floor has a stereoscopic composition via a split level with an open ceiling. Sunlight showers down from the penthouse and fills the enclosed small area, and casts deep shadows in the brutal space.


Material Information Exterior Finish : Exposed Concrete Floor : Hard Wood Flooling Wall : Wall paper Ceiling : Exposed Concrete

Product Spec Sheet

By Experimental Store
next project

By Experimental Store

Shops
Shanghai, China - Build completed in 2019
View Project