LATTICE

LATTICE

Architect
APOLLO Architects and Associates
Location
Taito ward, Japan
Project Year
2013
Category
Private Houses
Masao Nishikawa

LATTICE

APOLLO Architects and Associates as Architects

The site is located in a highly populated residential area in eastern Tokyo. The facade of the house for single residents is entirely covered with wooden louvers. In order to ensure a piloti style garage to park a large-sized car in the long and narrow lot, an RC thin rigid frame was employed. The front and back spaces are loosely connected by the see-through stairs that are located at the center. The upper floor has a stereoscopic composition via a split level with an open ceiling. Sunlight showers down from the penthouse and fills the enclosed small area, and casts deep shadows in the brutal space.


Material Information Exterior Finish : Exposed Concrete Floor : Hard Wood Flooling Wall : Wall paper Ceiling : Exposed Concrete

Share or Add LATTICE to your Collections
Tagus Gás Head Office Building
next project

Tagus Gás Head Office Building

Offices
Cartaxo, Portugal - Build completed in 2014
View Project