Casa H1
Ivo Tavares

House H1

Bruno H Gomes, Arquitectura en tant que Architectes.

This villa is located in a residential area of São João da Madeira city in Portugal. Access to the property is via a trough steep slope street that the design of the en- trance gate seeks to tame. The house’s ground floor is located below the street level and a gabled volume announces the entrance to the house to those ap- proaching from the street. 

photo_credit Ivo Tavares
Caption

The entire building leans against the western end of the land, leaving as much outdoor space as possible to the east, where the privileged outside area is locat- ed. On the east side, the house appears as a single block, sheltered under a con- tinuous flat roof. 

photo_credit Ivo Tavares
Caption

From this flat roof, a gabled concrete volume stands out, giving cover for the en- trance and the social area of the house, which are differentiated in terms of vol- umes as well as through the used materials. 

Caption

The presence of this noticeable volume is also felt inside the house, the concrete elements that support this volume stand out among the white walls and the wood materials and cabinets that prevail all through the house. 

Caption

To the west, the project benefits from the need to build a retaining wall with the neighboring land. The exposed concrete retaining wall appears emerge inside the house in the service areas (garage, laundry and sanitary facilities) and in the exte- rior patios that light them up. 

Caption

Regarding the architectural language, white is the predominant colour, both on the outside and on the inside, and is occasionally interrupted by some wood materials or exposed concrete. 

Caption
Produits utilisés dans le cadre de ce projet
Fiche technique du produit

ÉlémentMarqueNom du produit
FournisseursGrupo Sosoares S.A.
FabricantsWicanders Wise
FabricantsAleluia Cerâmicas
FabricantsValadares
Fiche technique du produit
Fournisseurs
Fabricants
Fabricants
Fabricants
Project Spotlight
Product Spotlight
News
XISUI Design creates serene woven metal pavilion inspired by bird nest and eggshell structures
19 juil. 2024 Innovations
XISUI Design crée un pavillon serein en métal tissé inspiré par les structures des nids d'oiseaux et des coquilles d'œufs

XISUI Design, basé à Shanghai, est un studio multidisciplinaire composé d'une &... En savoir plus

Kinder Land Bridge and Cyvia and Melvyn Wolff Prairie: A Green Oasis in Houston’s Urban Heart
19 juil. 2024 Nouvelles
Le pont Kinder Land et la prairie Cyvia et Melvyn Wolff : Une oasis de verdure au cœur de la ville de Houston

Memorial Park, un espace vert urbain emblématique de Houston, au Texas, est depuis longtemps... En savoir plus

Perkins&Will designs collaborative London-based head office building and “living lab”
18 juil. 2024 Nouvelles
Perkins&Will conçoit un bâtiment collaboratif pour le siège social de Londres et un « laboratoire vivant ».

Le cabinet mondial d'architecture et de design Perkins&Will a conçu le siège europ... En savoir plus

DREAM completes a community hub in spruce and pine near Paris
18 juil. 2024 Nouvelles
DREAM achève un centre communautaire en épicéa et en pin près de Paris

  Le studio d'architecture français DREAM a dévoilé l'ESAT Lozaits-Seguin... En savoir plus

Kindergarten in Villacurí, Peru, showcases use of traditional materials and building techniques
18 juil. 2024 Nouvelles
L'école maternelle de Villacurí, au Pérou, met en valeur l'utilisation de matériaux et de techniques de construction traditionnels.

Les architectes Betsaida Curto Reyes de l'Estudio Copla et Ander Bados Sesma de l'Atelier Ander Bado... En savoir plus