1967

1967

Architect
GLAMOROUS co.,ltd.
Location
Roppongi, Japan
Project Year
2013
Category
Bars and Cafés
© Nacasa & Partners Inc.

1967 Bar lounge

GLAMOROUS co.,ltd. as Architects

GLAMOROUS co.,ltd. Principal designer: Yasumichi Morita Senior designer: Akihiro Fujii Designer: Hiroki Yoshioka Designer: Yasuaki Fuchita Lighting designer: Kenji Ito


4426.1ft²


A lounge 1967 was named after 3 guys who worked for this project and were all born in 1967. One is the producer, one is the director and the last one is our principal designer Yasumichi Morita.


It is a European-style salon in Asia. Although its main theme is year 1967, you will recognize the timeless and borderless comfort there and wherever you come from, you will feel at ease there.


1967 is a stylish lounge where you feel relaxed as if visiting a stylish friend’s salon with a large garden lounge. Surrounded by green plants, you will forget you are in Roppongi, one of the busiest streets in Tokyo. When you enter the gorgeous and chic counter lounge, you will see the I-shaped counter along with the green plants, borderless between inside and outside, and hear the cool music. In four private rooms, each room has each artist’s works themed on 1960s. You can enjoy luxurious artworks as if you were visiting an art gallery.


Various scenes have been set within a limited space in order to answer various guests’ requests. Above of all, 80% of the space is guest seats in garden up to 9PM. Along with getting excited towards midnight, the shutter will open and you will see total different and luxurious space has become a new and entertaining area.


Commercial success: As this is a periodic tenant, we have aimed to limit the budget and to recoup the costs of investment in a short term. We separated floors and terraced area and bottles of champagne and wine are set in a cooler whose duct is connected to a table so that every guest who sees it longs for it. The middle counter also invites guests to feel like drinking with standing.


Key elements: - Borderless area between inside and outside. - Timeless space although we set up a certain era. - Green terrace salon of Asian-European-taste; borderless of nationality. - Relaxing space for any nationality guests without a feeling of alienation. - Custom-made chandelier recycled a mirror ball


Floor (corridor, bar counter): china tile by Dinaone Floor (terraced area): arabescato (stair), tile carpet (sofa area) by Toli Floor (private rooms): tile carpet by Toli Wall (corridor, private rooms): vinyl cloth by Sangetsu, wall curtain by Kimi Corporation Lighting by Maxray


Share or Add 1967 to your Collections
Product Spec Sheet

ElementBrand
wall curtainKimi Corporation
ManufacturersMaxray
FurnitureRockstone
Product Spec Sheet
wall curtain
Manufacturers
by Maxray
Furniture
New Head Office bge
next project

New Head Office bge

Offices
Leemolen 80, De Lier, Netherlands - Build completed in 2018
View Project