APARTMENT IN VIGO

APARTMENT IN VIGO

Architect
MDBA
Location
Vigo, Galicia, Spain | View Map
Project Year
2015
Category
Apartments
Héctor Santos-Díez

APARTMENT IN VIGO

MDBA as Architects

The refurbishment of this house, a penthouse located on the seafront in Vigo, involved finding the hierarchy of spaces that would allow us to understand that everything in it happened in a natural way, and literally reshape it.

photo_credit Héctor Santos-Díez
Héctor Santos-Díez
photo_credit Héctor Santos-Díez
Héctor Santos-Díez

The living room, kitchen and dining room are linked one after the other in search of the best orientation for daily life. Open spaces, where the passage of time can be perceived through their multiple openings. On the other hand, the rooms, facing north, compose an intimate world, sheltered by the location of the damp cores.

photo_credit Héctor Santos-Díez
Héctor Santos-Díez
photo_credit Héctor Santos-Díez
Héctor Santos-Díez

All of this is characterised by the geometry of the roof. An element that throughout the dwelling allows the proportions to be played with, adapting the section to each of the uses and maintaining the memory of the existing.

photo_credit Héctor Santos-Díez
Héctor Santos-Díez
photo_credit Héctor Santos-Díez
Héctor Santos-Díez
photo_credit Héctor Santos-Díez
Héctor Santos-Díez

Material Used:

1. Facade cladding- only interior refurbishment

2. Flooring- Oak wooden floor

3. Doors- oak

4. Windows- pine painted

5. Roofing- plasterboard painted

6. Interior lighting- Viabizzuno

7. Interior furniture- Designed by MDBA

photo_credit Héctor Santos-Díez
Héctor Santos-Díez
photo_credit Héctor Santos-Díez
Héctor Santos-Díez
Share or Add APARTMENT IN VIGO to your Collections
Project Credits
Architects
Product Spec Sheet

ElementBrand
Interior LightingViabizzuno
Product Spec Sheet
Interior Lighting
30 housing units in Carrières-sous-Poissy
next project

30 housing units in Carrières-sous-Poissy

Social Housing
Rue de l'Egalité, Carrières-sous-Poissy, France - Build completed in 2021
View Project