Atronic Showroom

Atronic Showroom

Architect
Chetecortes Architects
Location
San Borja, Peru
Project Year
2008
Category
Showrooms
Staff7

Atronic Showroom

Chetecortes Architects as Staff7

The project was commissioned by the company Atronic, sells slots.


The challenge in its offices located in a small well 2.5x3mts light. which is next to the staircase that allows access to the second level, fuerealizar a small showroom where you can display the machines that are on sale. The yard was income would allow registration of all visitors to the office and easy display of products.


The project was proposed so as to allow easy recognition of each machine and the company logo would show. Double height wall was used to create crude glass curtain wall painted on the back with the blue color of the company, this wall to be glass reflects the natural light coming from the ceiling and highlights from all other existing opaque materials . It was necessary to use aluminum frames to set correctly the raw glass and secure it to the back wall, as it was decided


Laminate flooring, raised as a carpet on the floor and placed in the background of the machines on a wall inside mdf with artificial light illuminating the back highlighting each product is reused.


The project is proposed to be appreciated from all sides, both the first and second floor.


The limestone used for isolating machines, creating a unique space for them.


Español: El proyecto fue encargado por la empresa Atronic, dedicada a la venta de tragamonedas.


El reto ubicado en sus oficinas en un pequeño pozo de luz de 2.5x3mts. que está al lado de la escalera que permite el acceso al segundo nivel, fuerealizar un pequeño showroom donde se puedan exhibir las maquinas que están en venta. El patio que estaba al ingreso iba a permitir el registro de todo visitante de las oficinas y la fácil exhibición de los productos.


El proyecto se planteó de manera que permitiera el fácil reconocimiento de cada máquina y se mostrase el logotipo de la empresa. Se aprovechó el muro de doble altura para crear un curtain wall de vidrio crudo pintado en la parte posterior con el color azul de la empresa, éste muro al ser de vidrio refleja la luz natural proveniente del techo y resalta de todos los otros materiales opacos existentes. Fue necesario el uso de carpintería de aluminio para fijar de manera correcta los vidrio crudo y fijarlo al muro posterior, ya que se optó por este método para bajar costos.


Se reutiliza piso laminado, planteado en el piso como alfombra y se coloca como fondo de las máquinas sobre un muro de mdf con luz artificial interior que iluminaba la parte posterior resaltando cada producto.


El proyecto se plantea para que sea apreciado de todos lados, tanto del primero piso como del segundo.


El utiliza piedra blanca para aislar las máquinas, creando un espacio propio para ellas.

Share or Add Atronic Showroom to your Collections
Project Credits
Pati Blau
next project

Pati Blau

Private Houses
Valencia, Spain - Build completed in 2020
View Project