Attwood House

John Pardey Architects as Architects

Descendant of the so-called ’Case Study houses’ of the 1960s in California, the original house is a steel framed, single storey structure built in the mid-60’s. The house is raised up on steel columns due to the flood risk as the site is located on the junction of two rivers. The original plan of the house is based on the configuration of two squares, one for sleeping, the other for living. The extension and refurbishment of the house maximises the site’s 360-degree views of the river and forms a natural pinwheel diagram emanating from the central core. A simple glass pavilion was provided for living, and a warm timber box was created as a container for sleeping.


More photos of this project, shot by Tim Soar, can be seen here on our flickr.

Share or Add Attwood House to your Collections
Theodora House
next project

Theodora House

Offices
Copenhagen, Denmark - Build completed in 2020
View Project