Baan Kanom Chan

Baan Kanom Chan

Architect
Anonym
Location
Chan Road, Bangkok, Thailand
Project Year
2016
Category
Private Houses
Chaovarith Poonphol

Baan Kanom Chan

Anonym as Architects

Since the owner's family just started their new business which is "bakery catering". So, they decided to build a new house in proximate distance which will become their sweet home and a business place. The name of this project comes from "Kanom" which means "dessert" in Thai language and the street named "Chan" where the project is located.

 

About 100 square was, the site location is in a high-density area of Sathorn which surrounded by houses, row houses and old buildings. Taxicabs always come in and out, because the taxicab parking space is next to the site, and this particular parking space will create privacy to this project. This particular context has become a very important role in design aspect,asit defines building massing and orientation. Anonym was requested to design based on factors, to create privacy for owner's family. The key idea is to layer functions as well as arrange zoningvertically for public & private space separation.The whole spaces of first and second floor are dedicated as public area.There are offices and pantry where all office staffs can access. And third floor is divided into 2 living spaces for 2 families.

 

Then, the building massing was created. Three stories solid walls onthe East and West side provides privacy to the inner roomThespace in-between is the inner court that allows natural light to penetrate the space inside. This is where the main staircase connects to each floor. Natural light plays a leading role in this area when it cast a shadowthrough the glass louvers. Anonym put full height windows on the Southern side to expand the view of a big splendid tree in the neighborhood, as well as toemploy natural ventilation. At the front of the house, the architect designed a double volume balcony that creates an inviting main entrance. itis a multifunction area  where the owners and office staffscan use for any special events.

 

Another element that is very important to the house design is various materials application, such as glasses, black steel frames and white plaster walls. The contrast of contextsmakes the house stand out from the neighborhood and has become a widely noticed building in this area.

Share or Add Baan Kanom Chan to your Collections
Project team
Architects
Aarau Bus terminal and station square
next project

Aarau Bus terminal and station square

Bus stations
Bahnhofplatz, CH-5000 Aarau, Switzerland - Build completed in 2014
View Project