Specifier · Save time: Make one inquiry to multiple manufacturers.
Baan Lek Villa

Baan Lek Villa

Architect
GLA DESIGN STUDIO
Location
Chanthaburi, Thailand | View Map
Project Year
2019
Category
Private Houses
Soopakorn Srisakul

Baan Lek Villa

GLA DESIGN STUDIO as Architects

‘Baan Lek Villa is the house that balancing the tropical vernacular style and modern day’s work-life balance’ The owner was born in Chanthaburi, the East Coast province of Thailand and she occasionally come back to hometown, so this house is tend to be the vacation home for her and family.


Nowaday just a baggage with mobile phone or laptop is enough to live somewhere. The owner requires less function room, no more the dressing room, no more TV or working station just the area that necessary so the house can breathe. Breathable space is the essential of this house.

 

Baan Lek Villa ground floor was designed as public area which always welcome guests and friends that always visitting. According to characteristic of local Thai habit, the ground floor was designated as kitchen and dining which acted as livingand activities area. Those areas were semi outdoor to let the landscape flow into the space inside with natural light and ventilation. The result is no boundary between nature and manmade.

The wooden stair led to the upper floor was designed as private area for resting. The large open multi-purpose wooden patio was placed for leisure activities and connects to all bedrooms.

 

Material Used:

1. SCG / Smart Board

2. Kohler / Sanitary ware

3. TOA / Wall Paint

4. Den Chan (Chanthaburi’s local Brand) / Handmade Ceramic Tiles

5. BlueScope / Metal Sheet Roof

Share or Add Baan Lek Villa to your Collections
Project Credits
Product Spec Sheet

ElementBrand
Metal Sheet RoofBlueScope Steel
Sanitary wareKohler
Smart BoardSCG
wall paint TOA Paint
Product Spec Sheet
Metal Sheet Roof
Sanitary ware
by Kohler
Smart Board
by SCG
wall paint
Museum of Contemporary Art B&E Goulandris
next project

Museum of Contemporary Art B&E Goulandris

Museums
13 Eratosthenous Str., Pagrati, Athens, Greece - Build completed in 2019
View Project