Balcón de la Bahía

Balcón de la Bahía

Architect
Zooco Estudio
Location
Santander, Spain | View Map
Project Year
2018
Category
Hotels
Imagen Subliminal

Balcón de la Bahía

Zooco Estudio as Architects

The project is carried out in a building located in one of the most emblematic avenues of Santander and enjoys a privileged location with wonderful views of the bay. With almost a century old, the construction has been destined throughout its history to the teaching use, being in origin a school, later a university center and finally, a nursery.

 

With this intervention, a transformation is proposed to convert it into a residential public space, but, is it a hotel or a student residence? The answer is “both”, since it functions as a residence during the university academic course and as a hotel during the summer. This premise requires that the rooms can resolve the needs of its occupants in these two situations (shared double room for a long-term accomodation and double room for short period of holidays), with a simple movement of the beds and thanks to the versatility of headboards-cupboards.

 

Given the close relationship of the city and the building with the sea, it is intended at all times to refer to the marine theme in its essence, in a synthesized and purified way, through the use of materials such as oak and limestone , so prevalent in the marine infrastructures through light colors with predominance of blue and grey and pure and clean geometries.

This story is available in multiple languages
Share or Add Balcón de la Bahía to your Collections
Project Credits
Product Spec Sheet

Manuel Valente House
next project

Manuel Valente House

Private Houses
Pampilhosa da Serra, Portugal - Build completed in 2019
View Project