Balfour Place

Balfour Place

Architect
KHBT
Location
Mayfair, London, United Kingdom | View Map
Project Year
2012
Category
Apartments
Johannes Marburg

Balfour Place

KHBT as Architects

A rundown flat in prestigious Mayfair has been transformed into an inhabitable sculpture.


The formerly 2 separate flats have been connected with a space defining spine.


Due to head height restrictions of a communal staircase running across outside the flat, various steps and level changes had to be overcome.


This lead to the main concept, a meandering ribbon which becomes an inherent part of all main functions of the flat: Kitchen, Stair, Circulation and Bathroom.


Made out of precious massive walnut timber it creates a fitting character to the area and a contrasting element to the white flooring.

Share or Add Balfour Place to your Collections
Project Credits
Architects
Contractors
Contractors
Photographers
Product Spec Sheet

Black Modern Farmhouse
next project

Black Modern Farmhouse

Private Houses
Rolling Prairie, Indiana, USA
View Project