Beach Shack

Beach Shack

Architect
FERREIRA ARQUITETOS
Location
Praia do Areão, Vagos, Aveiro, Portugal | View Map
Project Year
2019
Category
Bars
Photoshoot.pt

Beach Shack

FERREIRA ARQUITETOS as Architects

The City Council of Vagos challenged us to design a beach support instalation, for the Areão beach. After visiting the beach, we were in love with it, due to its natural beauty and framing. We decided to propose an object that remains perpendicular to the sea / beach, allowing maximum transparency between the dunes and the sea / beach area. We sought the balance between the edified and the natural landscape, remaining almost untouched.

 

The goal is for its presence to be assumed, but as quiet as possible. On the other hand, it was necessary to guarantee its functionality for its employees and users. All the execution was made in Timber Light Frame with the inner coating in OSB and exterior in VIROC. On the exterior, there is a support balcony and a storage area with the same coating in VIROC, but with a different characterization, it being totally opaque, defined by its private nature. The quality of execution of this Minimum Beach Support was guaranteed by Aveiria.

 

Material Used :

1. Pine Wood (Timber Light Frame) (Structure)

2. OSB (Interior) (oriented strand board, ou aglomerado de partículas de madeira longas e orientadas)

3. Viroc (Exterior Facade)

4. Aluminum (Windows)

Project Credits
Product Spec Sheet

ElementBrand
Exterior FacadeViroc - Investwood
Product Spec Sheet
Exterior Facade
BIRCHGROVE HOUSE
next project

BIRCHGROVE HOUSE

Housing
Sydney, Australia
View Project