Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
bathroom tap - KV1VOLA
Flat GlassAGC Flat Glass
Granito TileCASAROCCA
SanitarywareCOTTO
AccessoriesHäfele
Aluminium Composit Claddingpink rhino

Product Spec Sheet
bathroom tap - KV1
Flat Glass
by AGC Flat Glass
Granito Tile
Sanitaryware
by COTTO
Accessories
by Häfele
Aluminium Composit Cladding

BGI R&D CENTER #VIJITPISADA

VIJIT-PISADA as Architects

BGI R&D CENTER
     Starting the project, Bangkok Glass Industry (project owner) wants to build a building for research and product development. And also want the building to be an icon of the Bangkok Glass organization.

 

     On the green area and multipurpose yard of 1-acre factory worker. This area is important to the organization and the factory workers more than 1000 people and is an important space in the middle of the various buildings within the factory area, such as Factory, office, canteen, factory staff accommodation, project road.

 

     The architect team has designed a solution to meet the context of the place. Areas that are important to the organization and factory staff In accordance with the requirements of Bangkok Glass Industry (project owner)

 

     The building has 650 square meters of living space, 2 floors, 550 square meters of ground floor, and 100 square meters of mezzanine floor. The utility space is divided into 4 types, common hall area, office, and research lab. And the section for external communication education

 

     The building is a modern architecture. Looks like a golden silica sand crystal, which is forming Is an unfinished shape Expressing movement In the middle of the area That is important to the organization and factory staff

 

     In front of the building is a reflecting pond. And a multipurpose yard of factory employees That is used to carry out various activities together Of employees in various departments within the organization

 

     By every time before walking into the building We will see both buildings and reflections on the water, which will see the golden silica crystals that formed a perfect shape.

 

Credits

Project Name:                        BGI R&D CENTER

Architecture Firm:               V I J I T – P I S A D A

Completion Year:                 2009

Gross Built Area:                  650 sq.m.

Project location:                   Bangkok Glass Industry, Rungsit-Nakornayok rd.,                                                                             Patumthani, Thailand
Lead Architects:                   Trakarnsak Sricharoen

 

Media Provider

Photo credits:                                art4d    

 

Additional Credits

Design Team:                        Natat Poomviset [Stem Design]

Clients:                                    Bangkok Glass Industry [ BGI ]

Engineering:                          Komut Boonwan [Structure Engineer]

Consultants:                          Supachai Panlar [CM.-Stem Design]

Collaborators:                       Prayoon Construction [Contractor Builder]

 

Share or Add BGI R&D CENTER to your Collections
Project Credits
Architects
Products used in this project
Geberit headquarters
next project

Geberit headquarters

Offices
Warsaw, Poland - Build completed in 2016
View Project