Bishops Resting Pavilion

Bishops Resting Pavilion

Architect
Veszprémi Építész Műhely
Location
Veszprém, Hungary
Project Year
2011
Category
Restaurants

Bishops Resting Pavilion

Veszprémi Építész Műhely as Architects

The Bishops resting pavilion is situated in the most beautiful area of Veszprém. The neoclassical two-storey pavilion was built by Bishop Joseph Kopácsy in 1820. The new owner would like to operated the building as a cafe. Our task was to renovate and expand the old pavilion, which was in degraded condition. It was important to link the semi-basement and ground floor space. We would like to preserve vaults. So the stairs was planned behind the main building in a white cube, which is separated from the old pavilion with glass stripe.


Columned loggia on the ground floor is still open and permeable. The resting room have become consumer space with restored fireplace. Two terracess connected to this space on the ground floor. From these places are unmatched views of the castle of Veszprém.


The visitor can arrive to the semi-basement on stairs. In the middle space there is consumer space now. Behind the columnes of facade there is glass wall. On the right side of the semi-basement there is the counter and other service areas, on the left side there is a smaller consumer space. The semi-basement is connected on the other side to a big terrace.


Around the pavilion there is a big park with walking paths.


Architects: Veszprémi Építész Műhely Location: Veszprém Head Architects: Zsolt Kovács, Jana Beránková Project Team: Ágoston Barkács, András Szabó, Dávid Kovács, Gábor Gaschler, Péter Cseke Year: 2011. Photo: Dávid Kovács

Share or Add Bishops Resting Pavilion to your Collections
Project team
New Tate Modern
next project

New Tate Modern

Art Galleries
London, United Kingdom - Build completed in 2016
View Project