Bolton Residence

Bolton Residence

Private Houses
Bolton-Est, Canada - Build completed in 2014
Adrien Williams + David Dworkind

Bolton Residence

naturehumaine as Architects

Having bought a beautiful plot of wooded land in Quebec’s Eastern Townships, the client dreamt of building a country house that would be in perfect symbiosis with its natural environment. This rugged, sloped site came to a natural plateau just below its highest point, becoming the perfect location to erect the house. The house is characterized by two stacked volumes; a wooden clad volume anchored into the mountain supports a cantilevering ground floor volume above. This gable roofed volume raised into the air gives the sensation that the house is floating amongst the trees. Vast views of Mount Orford and the valley below are framed by a long horizontal strip window. The kitchen and master bathroom are carved out of a black volume at the center of the house dividing living spaces from the master bedroom.

Project team
Photographers
Photographers
The Whitney Museum of American Art at Gansevoort
next project

The Whitney Museum of American Art at Gansevoort

Museums
Gansevoort, United States - Build completed in 2015
View Project