Café Loge

THE CORNERZ as Architects

EROM, a company investigating health solutions with uncooked food and various products based on raw materials from nature conducts experiments and makes suggestions from various angles so that modern people exposed to various stresses can become healthy. Café Loge is a café brand newly launched as a part of such suggestions. The core of the project is selling self-developed differentiated natural contents and various food and beverage and promoting a nature-friendly corporate image.


 Café Loge is located on the first floor of a typical office building in a commercial area in East Pangyo, Republic of Korea. The upper part is enveloped with a curtain wall, and the lower part is covered with a dark stone finish, transparent glass, and an exaggerated sign, so it represents a newtown but dry commercial street. Café Loge needed to get out of this existing commercial street, boldly. A boundary of unconventional space was made in the dull city center, using arches that could have firm formal vocabularies based on white mosaic tiles with a solid, strong property instead of transparent material called glass, and through the glass arch, bluish green colored interior space and nature in the raw could be seen from the street.


 The indoor space was designed to be able to provide a feeling as if one was in a little forest. Plant boxes in various shapes were installed here and there in the café, and a variety of flora were planted to enhance the image of a forest. The wall surface was finished, centering around the doors and the part of the beginning of the curved surface of the window arch while the lower part was finished with white color to bring the flora into relief, and the upper part was finished in dark green color to enrich the space. The ceiling was designed in an inverted arch form that would further build up the atmosphere of the forest, visually interrupting the equipment pipes like ducts on the exposed ceiling, while the floor emphasized the feel of the forest, using eco-friendly timber.


 A long rectangular plant box was installed at the place you would first notice, entering the café, and a small garden was created by planting a variety of flora. The tables sticking out from big and small plants and soil would enable users to feel nature directly in the downtown area, and plant boxes and seats were made in a green curved form and placed on both sides around the plant boxes, so that visitors could feel as if they were enjoying a picnic, sitting on an outdoor forest.


 The table integrated with the exterior arches on one wall surface was planned as differentiated seats in which visitors can view the plants planted outside and the street together as privacy would be maintained because of the depth of the arches and behind that, general seats made by putting tables for two together were placed to compose the form of the seats so that they could accommodate various requirements of users.


 For the right wall of the café entrance, a display wall was planned, which could promote EROM’s uncooked food ingredient. On the 21 round, bored display spaces, raw materials of various uncooked foods would be displayed, and the exhibits would stand out further through the soft light from the white background and the back side. Plant boxes were installed at the bottom of the display wall, emphasizing the feel of raw materials made in nature and being in harmony with the forest image of the entire space.


 The station was planned to be harmonized with the café, designing it with organic linear and green color materials. For the sub-kitchen located on the back side, using a green curtain in the arch opening on the white wall, the design vocabulary used outside was drawn in a unified look. It was designed for psychological connection in spite of visual interruption. 

Project Credits
Product Spec Sheet

Featured Projects
Latest Products
News
Immersive Golong Wormhole visually represents the transformative nature of a beauty and wellness brand
25 May 2022 News
Immersive Golong Wormhole visually represents the transformative nature of a beauty and wellness brand

In Hangzhou, China, the Golong Wormhole by PINES ARCH is an experimental space for events and exhibi... More

Villa RS by JUMA Architects employs charred wooden cladding and horizontally oriented planes to blend with the Belgian landscape
25 May 2022 News
Villa RS by JUMA Architects employs charred wooden cladding and horizontally oriented planes to blend with the Belgian landscape

In the Flemish Ardennses, Villa RS by JUMA Architects is situated in a picturesque landscape with ch... More

Kindergarten for Llubi expresses in built form two converging patterns from its landscape context
24 May 2022 News
Kindergarten for Llubi expresses in built form two converging patterns from its landscape context

In the small Mallorca town of Llubi, this new kindergarten by Aixopluc Architects is located on a pe... More

25 best architecture firms in Mexico City
23 May 2022 News
25 best architecture firms in Mexico City

Mexico City is home to a number of outstanding, epoch-defining architectural firms. Its contemporary... More

New Singer Museum wing by Bedaux de Brouwer Architecten offers a balanced experience of art, architecture and garden
22 May 2022 News
New Singer Museum wing by Bedaux de Brouwer Architecten offers a balanced experience of art, architecture and garden

In Tilburg, NL, the new Nardinc wing of the Singer Museum by Bedaux de Brouwer Architecten houses th... More

Al Naseej Factory: A woven architecture that celebrates local craftspeople
22 May 2022 News
Al Naseej Factory: A woven architecture that celebrates local craftspeople

Located in Bani Jamrah, Bahrain, the Al Naseej Factory by Leopold Banchini is a textile weaving faci... More

Merk X revitalizes Amsterdam Zoo natural history building that was closed for 75 years
20 May 2022 News
Merk X revitalizes Amsterdam Zoo natural history building that was closed for 75 years

The neoclassical building was built between 1850 and 1855 to a design by Johannes van Maurik as a na... More

82,000 unique, hand-crafted tiles clad the new extension to Museum Arnhem by Benthem Crouwel Architects
20 May 2022 News
82,000 unique, hand-crafted tiles clad the new extension to Museum Arnhem by Benthem Crouwel Architects

In addition to restoring the original Museum Arnhem building, complete with characteristic historic... More