Casa PMC

Casa PMC

Architect
Jaime Sepulcre Arquitecturas
Location
Elche, Alicante, Spain
Project Year
2018
Category
Private Houses
David Frutos

Casa PMC

Jaime Sepulcre Arquitecturas as Architects

The shape of this project arises from the section, because it was born from the idea that, even in the case of a house that develops on two floors, it is understood and perceived spatially as a whole. For this purpose, a large roof with different inclinations is responsible for connecting and giving continuity to both levels by building a spatial continuum. In addition, the upper floor is advanced on the lower one generating a large porch that is the fundamental space for life outside in the houses of the Elche countryside. The double room is configured as a real "house" inside the house, also integrating in its section a single bedroom, dressing room and bathroom. The house opens and projects fully to the south and defines a totally closed stone volume to the north. In the facades of the east and west sides, strategic gaps appear for different entrances of lights and visual frames. In the material, in front of the fossil yellow limestone of the exterior, the inner protagonist is the concrete slabs splinted in pine.

 

Material Used :

1. TECHNAL - Ventanas correderas - modelo LUMEAL XXL

2. CORTIZO - Ventanas correderas - CORVISION

3. L´ANTIC COLONIAL PORCELANOSA - Parquet Laminado - modelo ILLINOIS

4. PEREAMAR PINOSO SL - En fachada - PIEDRA CALIZA AMARILLO FOSIL

This story is available in multiple languages
Share or Add Casa PMC to your Collections
Project Credits
Product Spec Sheet

ElementBrand
Ventanas correderas - modelo LUMEAL XXLTechnal
Parquet Laminado - modelo ILLINOISPORCELANOSA
Ventanas correderas - CORVISIONCortizo
En Fachada - Piedra Caliza Amarillo FosilPereamar
Product Spec Sheet
Ventanas correderas - modelo LUMEAL XXL
by Technal
Parquet Laminado - modelo ILLINOIS
Ventanas correderas - CORVISION
by Cortizo
En Fachada - Piedra Caliza Amarillo Fosil
TNT Headquarters
next project

TNT Headquarters

Offices
Hoofddorp, Netherlands - Build completed in 2011
View Project