Valencia Dental Clinic

Valencia Dental Clinic

Architect
Jaime Sepulcre Arquitecturas
Location
Valencia, Spain | View Map
Project Year
2014
Category
Hospitals
David Frutos

Valencia Dental Clinic

Jaime Sepulcre Arquitecturas as Architects

The project for this dental clinic located in Valencia, part of the remodeling of an old clinic to transform it into a cozy, contemporary and organic space, the latter at the request of the client who imagined space without any right angle. The proposal is divided in white cabinets that house the different dependencies, hierarchized by a large central space with floor and wooden ceiling.

 

There was an initial desire that was to reach a space in continuity and at the same time was enveloping. And we had the reality of a floor in corner that invited to establish the classic duality between a central space servant of distributions and a perimeter served with the functional rooms. In this way, a continuum of sinuous, curvilinear space is organized that brings together the reception, waiting room and circulations, from which access to the cabinets and other specialized rooms that live off the entire facade and also the patio inside.

 

Through the curved spaces, it is possible to provide a natural movement that is proposed as if it were a relaxation treatment. That is to say that prior to the dental treatment a relaxation treatment is proposed that takes place from the arrival of the tumultuous outer space when introducing you in the calm interior space of the clinic. It is curious how a soft space can be obtained, where the distorted reflections of the curved glass and the chromatic transitions achieved with the illumination, allow to feel the lax sensation of the space.

 

Material Used :
1. FINSA / Laminate Floor / FinFloor Supreme Gaia Dalmata
2. POLYREY / Ceiling / High Pressure Laminate, Pure Metal ALUMINUM BROSSÉ A 008
3. SAINT GOBAIN / Glass walls
4. JUNG / Light switches / LS 990 white

This story is available in multiple languages
Project Credits
Product Spec Sheet

ElementBrand
Light switches / LS 990 whiteJung
Ceiling / High Pressure Laminate, Pure Metal ALUMINUM BROSSÉ A 008Polyrey
Laminate Floor / FinFloor Supreme Gaia DalmataFINSA
Glass wallsSaint-Gobain Glass HQ
Product Spec Sheet
Light switches / LS 990 white
by Jung
Ceiling / High Pressure Laminate, Pure Metal ALUMINUM BROSSÉ A 008
by Polyrey
Laminate Floor / FinFloor Supreme Gaia Dalmata
by FINSA
Glass walls
Stack-cube House
next project

Stack-cube House

Private Houses
Amphur Muang, Chachoengsao, Thailand - Build completed in 2020
View Project