Casa Rojo Cellar and Headquarters

Casa Rojo Cellar and Headquarters

Architect
Srta. Rottenmeier Estudio de Arquitectura
Location
30520 Jumilla, Múrcia, Spain | View Map
Project Year
2016
Category
Offices
David Frutos
Product Spec Sheet

ElementBrand
KRION® - Flooring and WC cladding – Dover Caliza 80 x 80 cm; Flooring and interior cladding – Natural wood; Sanitary fittingsPORCELANOSA
Aluminium carpentry (industrial area)Metra
LiftsOtis
Flooring and WC cladding – Old Station White 29,5 x 120 cmROCERSA CERAMICA
ManufacturersYofra

Product Spec Sheet
KRION® - Flooring and WC cladding – Dover Caliza 80 x 80 cm; Flooring and interior cladding – Natural wood; Sanitary fittings
Aluminium carpentry (industrial area)
by Metra
Lifts
by Otis
Flooring and WC cladding – Old Station White 29,5 x 120 cm
Manufacturers
by Yofra

Casa Rojo Cellar and Headquarters

Srta. Rottenmeier Estudio de Arquitectura as Architects

In a unique natural environment, bathed by a sea of vineyards in the exceptional Paraje de la Raja, next to the Sierra de la Pila in Jumilla (Murcia), this project emerges whose goal is to be the headquarters of Bodega Casa Rojo.


The place is the main protagonist of the project, where nature and silence convey a deep sense of peace. The building adapts to its enclave while responding to the image and needs of a dynamic and innovative company.


The interior space is visually connected to the natural environment that surrounds it through large gaps that frame the landscape while being protected from the direct radiation of the sun by large overhangs. Due to the climate of Jumilla, with high temperatures in summer and cold winters, the envelope of the building was studied to achieve great energy efficiency and interior comfort.


It opted for the simplicity of the design, using traditional materials such as white stucco and ceramics. The choice of ceramics responds to the natural color of the clay, material used over the years for the production of wine in amphoras.


The building integrates the industrial and social zone, without an apparent distinction from the outside. In the south zone the offices, tasting area and wine tourism visits are located, reserving the northern part and the subsoil for the wine making, rooms that need to be protected from heat and solar radiation.


Certainly, a privileged place where you can enjoy a unique enological and architectural experience, being awarded in 2018 as "Best winery in Spain open to tourism."

This story is available in multiple languages
DOM House
next project

DOM House

Private Houses
Los Pedrones, Requena, Valencia, Spain - Build completed in 2018
View Project