Chattock House

Chattock House

Architect
John Pardey Architects
Location
Newport, United Kingdom
Project Year
2011
Category
Individual Buildings

Chattock House

John Pardey Architects as Architects

The site is located on the northern edge of the Newport Estuary, in the Pembrokeshire National Park on the west coast of Wales. A heavy slate walled enclosure provides shelter from road and cold north winds and contains service rooms and circulation. To the upper level, an open planned living space enjoys fabulous views across the wide estuary and out to sea – all planned beneath an open timber-raftered roof, that tilts up to a clerestory window on the north side. These spaces are fronted by full height, sliding glazed screens that, in turn, open onto a timber-decked balcony beneath the oversailing roof. To the lower level, the staircase opens up into a day room that connects directly with the garden. Uniting both levels is a slate chimney stack, providing fireplace above to the living space and barbeque to the lower level terrace area.


Share or Add Chattock House to your Collections
Ranwas School
next project

Ranwas School

Primary Schools
Ranwas Village, South Pentecost, Vanuatu - Build completed in 2018
View Project