chestnut

chestnut

Architect
Ganna Design
Location
Taipei, Taiwan
Project Year
2017
Category
Private Houses
Siew Shien Sam / MWphotoinc
Product Spec Sheet
RoleBrands
KitchensLeicht
CLOUD 19APPARATUS
7 ChairArne Jacobsen
Bend Sofa, Armchair Serie Up 2000, B&B Italia
Wall lamp - N°304DCW éditions

chestnut

Ganna Design as Architects

1.【Background of the Residents】

The house owner is a couple. The host works in tech industry, and the hostess is a house wife now. She worked in fashion design, so she has quite a lot hats and fabric collection.


2.【Original House Situation】 

It’s in eighth floor in a new-built house. General condition of the house is good and there is no serious problem to be solved. Original compartment contains three rooms, but the proprietors request only one room.

 

3.【Clients' Attitude toward Life】

Since the hostess has experience in fabric design industry, she has her own ideas about style and so does the host. They like boutique style and they hope their sweet home can be boutique-hotel-like or a brand store alike. They also have taste of furniture. Therefore, when the designers mention about adoptions such as molding, designers and the proprietors really hit it off.

 

4.【Design Concept of this project】

Regarding to design concept, the house owners have two requirements: one room and boutique style. Therefore, compared to other previous projects, spatial arrangement is not a big problem. However, the beam and lighting problem are the first two things to be solved. The design concept starts from them. Besides, the owners have their own collections and we need to take them into consideration while designing. That’s why we use basic background color and chose unique and bright  


5.【Concept of Interior Spatial Arrangement】

Since the owner request for only one room, we need to make each corner has its function. The beveled matte champagne wall is the design point in this project. Why it’s beveled? If it is right angle, the entrance area will become a scatter space. A beveled wall can make the spatial line more fluent and make sunlight illuminate every corner in the house as far as possible.

 

Another special point we want to focus is the integration of walk-in closet, storage aisle and the bathroom. Walk-in closet is used to be designed as an independent room. But in this project the spatial arrangement is depend on the concept of “continuous action”. This kind of design not only reduces the compartment needed but also makes the users move and use in a smoother pace. 

 

6.【Arrangement of Traffic Line and Space

The house owners do not like too much compartments, so what we have to do is to make them enjoy the view and sunlight as much as possible. Also, the traffic line is not a big problem. As the above mentioned, the spatial arrangement is depend on the concept of “continuous action”.

 

7.【Natural Lighting and Overall Lighting Design】

There is only one side that can be illuminated. The designers try to make the best use of natural sunlight resource; the adoption of plaid glass of walk-in glass is a good example.

 

8.【Color Configuration Design and Adoption of Soft Decorative Assembly】

Since the house owners have some furniture collection, and they’ve expressed that they like to collect boutique stuffs, the base colors used in this project are those simple and basic ground color such as black and white. White is the best color to stand out special collection and it always maintains the flexibility to embrace new love in the future.

 

Contrast to white used in most of common area, black is chosen to be the base color in the kitchen. While considering about colors for boutique, black is necessarily one of the best choice. Of course, there should be more detail to accomplish a perfect boutique. Different from the traditional powder coat or wooden veneer, the cabinet doors have fine grain to make the space looks more delicate.


9. 【Adoptions to Reduce the Expense】

The potential expense in the proposal was not far from their budget. Hence, there is no special adoption to reduce the expense.


10.【Design Concept Description】

In addition to the comfort and cleanliness of the house built for two people, function has become the most important design point of modern dwellings.

Is a cold wall the only way to separate spaces? Project Chestnut is a good counterexample. A full open door leads light sources from different directions and it also offers more spatial functions and appearances.


 The wooden floor inlaid with marble and impressive moldings serves as a low-key and elegant background in the space. In order to reduce the visual pressure brought by the beam ceiling, Ganna Design piles up layers of decorative moulding boards, thereby trimming the sharp corners of the girders and softening the visual compression of the beam columns. 


Bend-Sofa , an irregular brand sofa, and blue Up5+6's master chair echo the wooden floor, creating a contrasting but graceful spatial atmosphere. The storage cabinet is coated with golden titanium plating, which is the most eye-catching surprise in the whole space. Not only does it bring out the avant-guard style of the house, but also reflects the owner's taste and uniqueness!

  

It can also be seen in this case that an open walk-in closet not only lets the sunlight entering the room, but also breaks makes the stereotype of dressing room that people do not enter the room except for dressing time.


11.【Design Concept Description】

In addition to the comfort and cleanliness of the house built for two people, function has become the most important design point of modern dwellings.

Is a cold wall the only way to separate spaces? Project Chestnut is a good counterexample. A full open door leads light sources from different directions and it also offers more spatial functions and appearances.


 The wooden floor inlaid with marble and impressive moldings serves as a low-key and elegant background in the space. In order to reduce the visual pressure brought by the beam ceiling, Ganna Design piles up layers of decorative moulding boards, thereby trimming the sharp corners of the girders and softening the visual compression of the beam columns. 


Bend-Sofa , an irregular brand sofa, and blue Up5+6's master chair echo the wooden floor, creating a contrasting but graceful spatial atmosphere. The storage cabinet is coated with golden titanium plating, which is the most eye-catching surprise in the whole space. Not only does it bring out the avant-guard style of the house, but also reflects the owner's taste and uniqueness!

  

It can also be seen in this case that an open walk-in closet not only lets the sunlight entering the room, but also breaks makes the stereotype of dressing room that people do not enter the room except for dressing time.


Material Used:

Veneer, spray paint, glass, iron pieces, marble, solid flooring, imported tiles  

Project team
Architects
The Shard - London Bridge Tower
next project

The Shard - London Bridge Tower

Bridges
London, United Kingdom - Build completed in 2012
View Project
Archello

Want to see more like this?

Subscribe to Archello's newsletter