Climb Maebashi Office
Kenta Hasegawa

Climb Maebashi Office

SAKUMAESHIMA as Architects

This office is located on the fourth floor of a building that used to be a department store in front of Maebashi Station in Gunma Prefecture.

This building was typical of a department store with  few windows to let in natural light and a deep floor plan. At first, I had the impression that the building was in disrepair as an environment for people to work and live in.

photo_credit Kenta Hasegawa
Kenta Hasegawa

However, at the same time, we thought that by accepting this building type and making use of the unique space of a department store. So we could build an office that was unique to CLIMB.

photo_credit Kenta Hasegawa
Kenta Hasegawa

This new work environment was a project that aimed to define teamwork, security, workplace flexibility, and well-being for the organization with a reasonable budget. There, it was important to create a flexible working space to express CLIMB's values and identity in a comfortable interior.

The layout zoning started with the creation of a single street in the center of the 60m long and narrow planning area.

photo_credit Kenta Hasegawa
Kenta Hasegawa

That main street is such as the "backbone" of the project, and the various spaces that emerge from it can be freely selected according to their work needs.

For the interior, the surface of the existing concrete frame is treated with a silver finish to balance the surroundings, and the ceiling is exposed as a skeleton for the equipment network, which is important for the office environment.

photo_credit Kenta Hasegawa
Kenta Hasegawa

This creates flexibility in the office environment and can be easily relocated with open cable channels and poles. Also this material is durable and easy to maintain.

In this project, we are attracted to the fact that we can use creative design solutions to contribute to the regeneration of the city and the community, instead of tearing down buildings and rebuilding them.
These design solutions allow us to unpack dedicated spaces that have fallen into disuse due to gaps in society in a different way.

photo_credit Kenta Hasegawa
Kenta Hasegawa
photo_credit Kenta Hasegawa
Kenta Hasegawa
Caption
Caption
Caption

Material Used :
1. COMANY INC. - Steel Partition
2. Panasonic - XLX460SENT
3. Panasonic - XLX459DEN
4. Panasonic - NNF26914C

Project Credits
Product Spec Sheet

ElementBrand
XLX460SENT, XLX459DEN, NNF26914CPanasonic
Steel PartitionCOMANY
Product Spec Sheet
XLX460SENT, XLX459DEN, NNF26914C
Steel Partition
by COMANY
Products Behind Projects
Product Spotlight
News
10 public buildings that rely on natural ventilation
22 Feb 2024 Specification
10 public buildings that rely on natural ventilation

The climate emergency necessitates an approach to architecture that looks at all aspects of a buildi... More

Student residence reflects former industrial heritage and character of Poblenou, Barcelona
20 Feb 2024 News
Student residence reflects former industrial heritage and character of Poblenou, Barcelona

Barcelona-based architecture and urbanism firm JPAM has completed a student residence in the 22@ dis... More

25 best natural wood facade cladding manufacturers
19 Feb 2024 Specification
25 best natural wood facade cladding manufacturers

Exterior wood facade cladding is a textured, natural material that makes a strong aesthetic statemen... More

Studio Razavi Architecture designs a Parisian apartment building that promotes urban densification
16 Feb 2024 News
Studio Razavi Architecture designs a Parisian apartment building that promotes urban densification

Paris-based Studio Razavi Architecture has completed 93 Petit, a residential apartment building in t... More

Detail: The planned disassembly of a temporary wooden sports hall in Zurich
15 Feb 2024 Detail
Detail: The planned disassembly of a temporary wooden sports hall in Zurich

Swiss architectural practice Itten+Brechbühl AG (IB) has completed the “Sporthallenp... More

25 best architecture firms in Dubai
14 Feb 2024 News
25 best architecture firms in Dubai

Innovation and futuristic vision define architecture in Dubai. The city's skyline, a panorama of tow... More

B-architecten designs a multifunctional sports complex with indoor cycling track in Flanders
14 Feb 2024 News
B-architecten designs a multifunctional sports complex with indoor cycling track in Flanders

Wielerdroom Heusden-Zolder is a multifunctional sports complex with a 250-meter indoor cycling track... More

10 workplaces that use sandwich panels in their construction
13 Feb 2024 Specification
10 workplaces that use sandwich panels in their construction

A sandwich panel is a construction material that is typically made up of three layers to form a comp... More