Collège Henchoz

Collège Henchoz

Architect
CCHE Lausanne SA
Location
Château-d'Oex, Switzerland | View Map
Project Year
2016
Category
Private Houses
Rafael Rojas

Collège Henchoz

CCHE Lausanne SA as Architects

The project is part of a tenuous and varied social structure of the village. Established in continuity of the existing primary school, volumetric balance is given by the concrete base on which stands a volume of timber.

 

The wooden volume forms the covered courtyard, cantilever that terminates the playground and showcases the panorama and the clearance to the mountains. The set, a simple structural concept forms a box resistant to wind loads and potential earthquakes. It meets prefabrication techniques needed to build an economic project, whose implementation is easy and of quick execution (12 months).

 

The existing plant filter is maintained, forming a buffer zone between the court and the main road. Wooden panels used for interior coverings and facade participate in the warm atmosphere of the school, while meeting the villagers and mountainous character of the place. The design and project materiality contribute to sustainable development.


Material Used :

1. Box for the roof - Lignatur

2. Prefabricated staircase element - MFP Préfabrication SA

3. Wooden doors and walls - ROETLISBERGER

This story is available in multiple languages
Share or Add Collège Henchoz to your Collections
Project Credits
Prefabricated staircase element
Product Spec Sheet

ElementBrand
RoofLIGNATUR AG
Wooden doors and wallsRöthlisberger AG
Product Spec Sheet
Roof
Wooden doors and walls
Sea Front Villa
next project

Sea Front Villa

Private Houses
Quinta da Marinha, Cascais, Portugal - Build completed in 2018
View Project